Чернівецька обласна рада підтримала Комплексну програму правової освіти населення Чернівецької області на 2018 – 2020 роки

29.03.2018 10:43   Джерело: Чернівецька обласна рада
Опубліковано : Буковинський Новинар

Комплексну програму правової освіти населення Чернівецької області на 2018 – 2020 роки, яка  розроблена Головним територіальним управлінням юстиції у Чернівецькій області, депутати затвердили  на черговому засіданні сесії Чернівецької обласної ради VII скликання.  

Метою Програми є підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права.

Особливу увагу в реалізації програми приділено правовій освіті сільського населення, заходам у районних центрах, селищах, селах,  роботі мобільних консультаційних пунктів у найвіддаленіших куточках нашої області для того, щоб кожен буковинець мав доступ до правої інформації, міг у разі необхідності, захистити свої права. У рамках  виконання програми заплановані заходи із покращення правої спроможності об’єднаних територіальних громад, відкриття додаткових правових громадських приймалень, де люди зможуть отримати юридичну консультацію, активізація роботи правозахисних громадських організацій.

Окрім того,  врахували і  те, що 2018 рік Президентом України визначено роком реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!» і Чернівецька область також має долучитися до цього процесу для того, щоб буковинці були серед тих громадян,котрі знають свої права і можуть їх захистити у визначений законодавством спосіб.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Чернівецька обласна рада