У Чернівцях обговорять проблеми аутистів

30.03.2018 21:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Чернівцях у приміщенні Галереї по вул. Штейнбарга 2 квітня 2018 року о 17.00 відбудеться «круглий стіл», в ході якого медичні фахівці, батьки дітей з аутизмом та журналісти спілкуватимуться на тему проблем аутизму. 

У засіданні «круглого столу» візьме участь експерт Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації за спеціальністю «Дитяча психіатрія» Валентина Шевчук.

Захід приурочений до Всесвітнього дня поширення інформації про проблему аутизму, який світова спільнота відзначає 2 квітня.

Довідково. Аутичність – цестан,коли людинацілковитозаглиблюється в себе, поринає у створенийнею власнийсвіт.

Причини аутизації, тобтозаглиблення у своєріднувіртуальнудійсність, – найчастішевтечавідреальних проблем. Слідвизначити, відякоїсамепроблемилюдинапрагнесховатися, – цеможе бути страх перед мінливимсоціумом, перед спілкуванням з іншими людьми, неспроможністьзнайти й реалізувати себе, занижена або, навпаки, неадекватно завищенасамооцінка, психотравмувальнаситуація та багатоіншого.

У Всесвітній день поширення інформації про проблеми аутизму закликаємо активізувати зусилля задля того, щоб діти та дорослі, які мають це захворювання, стали в майбутньому повноправними членами суспільства.

Починати требасьогодні, щоб завтра наше суспільство стало доступнішнимдлядітей з аутизмом та відкрило для них широкіможливості.

Чим ранішерозпочатолікування та психокорекцію, тимбільшешансівадаптуватидитину й сім’ю до соціуму, датиїмзмогужитииповноціннимжиттям.

За матерілами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews