Кіцманщина отримає десятки мільйонів євро інвестицій (Фото)

01.04.2018 08:43   Джерело: freelife.cv.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Європа збирається інвестувати великі кошти у промисловість Буковини - йдеться про десятки мільйонів євро, за які планують збудувати керамічний завод на Кіцманщині. Пише http://freelife.cv.ua

Великі суми коштів, екологічно чисте виробництво, понад 200 нових робочих місць, капітальний ремонт дороги у невеликому селі — це не просто мрія, а реальні плани європейців, які планують збудувати завод із виробництва керамічних виробів на території Нижньостанівецької сільської ради.

Громадське обговорення та презентація проекту будівництва заводу та комплексу споруд біля нього відбулися 30 березня у Нижньостанівецькій сільській раді. Сільський голова Нижніх Станівців Іван Гуля розповів, що вже кілька років тривали переговори із європейцями, вибір ділянки, на якій можна збудувати комплекс, а найголовніше — поблизу села Виноград знайшли поклади глини, яка підходить для виробництва якісної цегли та черепиці. Крім того, ця ділянка землі — з крутосхилами і не підходить для ведення сільського господарства.  

Проект заводу і комплексу, який планують звести біля нього (а це теплиці, невеличкий готель, ставок, адміністративні споруди) представив відомий український архітектор Юрій Серьогін. Він розповів, що тепле вологе повітря із приміщення, де буде обпалюватися і сушитися цегла, направлятиметься в теплиці, які будуть збудовані поруч на південному схилі. Тобто крім основного виробництва (цегли і черепиці) тут також буде тепличне господарство. На дахах приміщень планують встановити сонячні батареї. А для того, щоб мати можливість вивозити продукцію вантажівками, інвестори планують збудувати асфальтну дорогу через поля до траси, оминаючи ближні села. А перед початком спорудження комплексу — відремонтувати дорогу через село до місця будівництва. 

Про конструкцію заводу та обладнання із виробництва цегли і черепиці розповів Амадеус Ербес, представник португальської фірми «Metalcertima». Золтан Сідо, директор угорської фірми «Екоінвест» сказав, що оскільки проект європейський, інвесторам дуже важливо, щоб виробництво і продукція були екологічно чистими, якісними, а також, щоб були отримані всі необхідні документи і дозволи перед початком спорудження комплексу. Адже інвестиції в цей проект сягають кількох десятків мільйонів євро. Продукція, яка вироблятиметься поблизу Нижніх Станівців, буде мати попит і на внутрішньо українському, так і на європейському ринках.

Т.в.о.голови Кіцманської райдержадміністрації Юрій Косар подякував пану Золтану та архітекторам за чудовий продуманий проект і за бажання інвестувати великі кошти в Україну. Він запевнив, що місцева влада зробить все, щоб на шляху до реалізації проекту не було зайвих бюрократичних перепон, адже для Кіцманщини та Буковини важливо розвивати економіку і створювати нові робочі місця.

Присутні на громадських слуханнях депутати Нижньостанівецької сільської ради, члени виконкому та місцеві жителі поспілкувалися з проектантами та інвесторами, задавали питання і після обговорення одноголосно підтримали запропонований проект спорудження керамічного заводу та комплексу споруд біля нього. 

За матеріалами http://freelife.cv.ua

null
Фото http://freelife.cv.ua

 

null
Фото http://freelife.cv.ua

 

null
Фото http://freelife.cv.ua

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: freelife.cv.ua