На Буковині зростає заробітна плата

03.04.2018 21:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук постійно наголошує на необхідності підвищення мінімальної заробітної плати, що зможе призупинити трудову міграцію буковинців.

Достойна оплата праці гарантуватиме мешканцям області належний рівень життя.

Так, забезпечення дієвого контролю за дотриманням чинного законодавства про оплату праці є пріоритетним напрямком роботи органів виконавчої влади області всіх рівнів.

Відповідно до рейтингового показника області щодо темпів росту середньомісячної заробітної плати за лютий 2018 року - область посіла 6 рейтингове місце серед інших областей України.

У лютому 2018 року середньомісячна заробітна плата на одного штатного працівника економіки області становила 6120 грн, що на 27,7% більше, ніж за лютий 2017 року.

Найвищий рівень середньомісячної заробітної плати за лютий 2018 року спостерігається у працівників за наступними видами діяльності: державне управління й оборона; обов’язкове соціальне страхування (9248 грн), фінансова та страхова діяльність (8060 грн), сільське господарство, мисливство, лісове господарство та рибне господарство (6624 грн), інформації та телекомунікації (6552 грн) та будівництво (6378 грн).

Збільшення середньомісячної заробітної плати за лютий 2018 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року відбулося за наступними видами діяльності: транспорт, складське господарство, поштова та кур'єрська діяльність   на – 48,6%,  державне управління й оборона; обов’язкове соціальне страхування    на – 47,5%, будівництво на – 42,8%, сільське господарство, мисливство, лісове господарство та рибне господарство на – 38,1% та професійна, наукова та технічна діяльність на – 35,4%.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews