У Чернівецькій області обіцяють контролювати паводки

03.04.2018 22:22   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

2 квітня в Басейновому управлінні водних ресурсів річок Прут та Сірет відбулась робоча нарада щодо функціонування проекту «Попередження і захист від паводків у верхніх частинах річок Прут і Сірет.

Контроль буде здійснюватися шляхом впровадження сучасної системи моніторингу автоматичними станціями «East Avert».

Басейновим управління водних ресурсів річок Прут та Сірет забезпечено введення в експлуатацію автоматизовану інформаційно-вимірювальну систему (АІВС) «Прикарпаття», яка має у своєму складі 40 автоматизованих гідрометеорологічних постів по басейнах річок Дністер, Прут та Сірет, прогностичні та моделюючі програмні комплекси, геоінформаційну систему, веб-сайти для трансляції даних вимірювань та картографічних матеріалів, серверне обладнання, диспетчерський центр, систему оповіщення населення, корпоративну мережу ліній оптоволоконного зв’язку із органами влади Чернівецької області.

За словами Олександра Фищука, була створена робоча група, яка повинна надати пропозиції щодо подальшого функціонування протипаводкової системи оповіщення, зокрема в частині фінансування та обслуговування. «У разі повені повинні бути організовані дії всіх служб в обласному центрі та безпосередньо в районах. Саме тому вбачаю необхідність такої наради», - наголосив посадовець.

На даний час одним із важливих питань є інтеграція роботи автоматизованих гідрометеорологічних станцій, прогностичних та моделюючих програмних комплексів, геоінформаційної системи та системи оповіщення в існуючі схеми взаємодії при виникненні надзвичайних ситуацій на різних рівнях.

На нараді наголошено на важливості створеної міжнародної гідролого-прогностичної системи та необхідності забезпечення Басейновим управлінням надійної її експлуатації.Начальник Басейного управління водних ресурсів річок Прут та Сірет Андрій Кавуля поінформував, що загалом, щорічно на обслуговування даної системи потрібно близько 600 тис. грн., частину з яких планується залучити через спеціальний рахунок БУВР Пруту та Сірету, а іншу частину із Держбюджету.

Одним із важливих завдань для БУВР та відповідальних організацій, визначено підготовку схеми взаємодії при виникненні надзвичайних ситуацій пов'язаних з водним фактором та відповідних інструкцій із організаціями Чернівецької області,  які беруть участь у роботі обласної комісії ТЕБ та НС.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews