У центрі Чернівців представлять незвичайні писанки

04.04.2018 08:12   Джерело: chernivtsy.eu
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Четвертого квітня на Центральній площі Чернівців відбудеться виставка великодніх експозицій переможців першого конкурсу «То світлий Великдень Господній дитячий звеличує спів». 

Конкурс організувало управління освіти в рамках міського етапу обласного фестивалю «Розквітай, писанко!».

Метою конкурсу є відродження, збереження українських народних традицій щодо виготовлення писанок, великодніх атрибутів декоративно-ужиткового мистецтва, сприяння забезпеченню освітньо-культурних потреб дітей, створення умов для їх творчого і духовного розвитку, виявлення і підтримки талановитої та обдарованої учнівської молоді.

До конкурсу допускалися роботи вихованців та педагогів закладів загальної середньої та позашкільної освіти. Перший, відбірковий тур виставки-конкурсу відбувся 27 березня на базі загальноосвітньої школи №33 технологічного профілю, за результатами якого кращі роботи будуть представлені на загальноміський виставці.

Відтак, журі відібрало твори до експозиції у номінаціях «Писанка», «Великоднє дерево» та «Вишиваний рушник». Роботи оцінювалися за такими критеріями: рівень володіння технікою виконання; творчий підхід; яскравість і виразність роботи; повнота розкриття теми; цілісність художнього вираження; ступінь емоційного впливу; багатство індивідуальних творчих прийомів; оригінальність твору; якість оформлення роботи.

Писанкову експозицію можна буде оглянути 4 квітня з 15.00 до 16.30.

За матеріалами http://chernivtsy.eu 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: chernivtsy.eu