У Чернівцях частково змінять автобусний маршрут № 38

05.04.2018 08:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Петицію щодо неприпустимості зміни міського автобусного маршруту №38 «Міжнародний аеропорт Чернівці – ТЦ Епіцентр» було частково підтримано на сесії міської ради. За відповідне рішення проголосувало 26 депутатів.

Як повідомили в департаменті житлово-комунального господарства, формування автобусної мережі міста здійснюється за принципом забезпечення автобусним сполученням мешканців околиць та спальних районів з центральною частиною міста. При цьому дальність підходів до найближчих зупинок громадського транспорту у житлових районах згідно державних будівельних норм не повинна перевищувати 450-600 метрів. Для мешканців вулиць Лесина, Миколаївської та Миру транспортне сполучення з центральною частиною міста забезпечується автобусним маршрутом №38 «Міжнародний аеропорт Чернівці – ТЦ Епіцентр».

Разом з тим, схема вказаного автобусного маршруту пролягає через нерегульований залізничний переїзд на вулиці Лесина, що впливає на безпеку перевезень пасажирів та суперечить законодавству в сфері організації регулярних пасажирських перевезень. Департаментом житлово-комунального господарства розроблено зміни в схемі руху автобусного маршруту №38 «Міжнародний аеропорт Чернівці – ТЦ Епіцентр» з напрямком руху автобусів по вулицях Лесина, Миколаївській, Миру, Авангардній, Миргородській, Кармелюка, Винниченка, Проспект Незалежності, Головній, Гагаріна та вулиці Хотинській.

Враховуючи те, що кінцеву зупинку передбачено на вулиці Лесина в районі автобази «Мінстрой» за адресою вул.Лесина,1, дані зміни в схемі руху не вплинуть на зручність мешканців та учнів Будівельного ліцею в користуванні вказаним автобусним маршрутом. Відповідно до даного рішення, департаменту житлово-комунального господарства доручено підготувати зміни у відповідне рішення виконавчого комітету щодо затвердження маршрутної сітки, передбачивши початковий рух автобусів маршруту №38 з вул. Лесина,1 по вулицях: Лесина, Миколаївській, Чкалова(Аеропорт), Миру, Авангардній, Миргородській, Кармелюка, Винниченка, Проспект Незалежності, Головній, Гагаріна та вулиці Хотинській(ТЦ Епіцентр).

Крім того, департамент має виготовити та погодити у встановленому порядку паспорт автобусного маршруту №38 з урахуванням змін в схемі маршруту. В умовах конкурсу з визначення перевізників для обслуговування маршруту №38 департамент повинен передбачити необхідну кількість транспортних засобів для забезпечення більш комфортних умов для мешканців вулиці Миру і прилеглих вулиць.

За матеріалами прес-служби Чернівецької міської ради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews