На Буковині тележурналіста звільнили з роботи через коментар нардепа у сюжеті про ОТГ

06.04.2018 11:53   Джерело: molbuk.ua
Опубліковано : Буковинський Новинар

У Чернівцях керівництво Національної суспільної телерадіокомпанії України звільнило з посади журналіста телеканалу "Буковина" Петра Голопапу. 

За його словами, таке рішення Редакційна рада в Києві прийняла через сюжет кореспондента, в якому був використаний синхрон народного депутата Максима Бурбака, пише molbuk.ua

"Формально – я сам звільнився, заява написана за згодою сторін. Але насправді таке рішення було прийняте після того, як з Києва надійшло "ЦУ" звільнити мене. Я робив сюжет про Заставнівську об’єднану територіальну громаду. Там були збори, сварки… Крім усіх сторін, я записав коментар Бурбака (політик є народним депутатом від округу №204, куди входить Заставна, - авт). А вони (редакційна рада, - авт.)висловили претензії через цей синхрон – мовляв, замовний сюжет, бо я Бурбака піарю", - розповів Голопапа.

"Коротше кажучи, обурилися, що я перейшов через "червону лінію", бо дав синхрон Бурбака, і за це треба звільнити мене", - додав Петро Голопапа.

Він додав, що до 1 квітня рішенням керівництва НСТУ було звільнено половину колективу телеканалу "Буковина".

"Їм чим більше звільнити, тим краще. Я так думаю, що хочуть перетворити це телебачення у корпункт", - додав журналіст.

Кореспондент molbuk.ua надіслав інформаційний запит до керівництва НСТУ з проханням повідомити, які порушення були виявлені в сюжеті Петра Голопапи, та на яких підставах журналіста було звільнено.

Петро Голопапа – відомий буковинський телерепортер з понад 30-річним досвідом, автор численних сюжетів та передач на соціальну, сільськогосподарську тематику. Журналістові залишилося до пенсії 3 роки і два місяці.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: molbuk.ua