Для буковинців відремонтували сучасний комп’ютерний томограф

18.04.2018 22:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

В Обласному онкодиспансері відновив роботу сучасний комп’ютерний томограф. На ремонт дороговартісного обладнання було скеровано 4,5 млн. грн. з обласного бюджету.

Як інформує головний лікар Чернівецького обласного клінічного онкологічного диспансеру Ілля Тащук, апарат, який дозволяє здійснювати важливі діагностичні дослідження не працював з грудня 2017 року. У ньому вийшла з ладудороговартісна деталь – рентгенівська трубка. Вона вичерпала свій ресурс роботи, адже при ліміті в 200 тисяч сканувань, на ній було проведено 460 тисяч сканувань.

Наразі здійснено заміну рентгенівської трубки. Для ремонту комп’ютерного томографа з обласного бюджету було скеровано 4,5 млн. грн. Відтак 16 квітня комп’ютерний томограф в обласному онкологічному диспансері відновлює роботу.

«Вдячні за підтримку керівництву області, зокрема голові обласної державної адміністрації Олександру Фищуку, Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, депутатському корпусу облради. Даний апарат відіграє важливу роль в діагностичному процесі, контролі ефективності лікування та забезпечує відмінну якість візуалізації. Тож його справна робота необхідна як нашим лікарям, так і пацієнтам», - відзначив Ілля Тащук.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews