Чернівчани отримають експериментальний пішохідний перехід

20.04.2018 07:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Міська рада задовільнила електронну петицію щодо облаштування підвищених пішохідних переходів на вулиці Південно-Кільцевій.

Департамент житлово-комунального господарства міської ради спільно з КП МіськШЕП експериментально облаштує один підвищений пішохідний перехід. Роботи виконають у місці, визначеному постійно діючою комісією з питань організації та безпеки дорожнього руху в м. Чернівцях.

Також буде облаштовано ще два пішохідних переходи на провулку Ентузіастів. Департаменту житлово-комунального господарства спільно з постійно діючою комісією з питань організації та безпеки дорожнього руху доручено вжити заходів з підвищення безпеки руху на вулиці Південно-Кільцевій.

Діючими наразі нормативними документами не передбачено застосування підвищених пішохідних переходів та антикишень. Відповідно до ДСТУ 4123 п.5.2 елементи примусового зниження швидкості встановлюють на відстані 5-6 метрів від небезпечної ділянки, а не на самій ділянці, а також згідно до п.5.7 заборонено встановлювати елементи примусового зниження швидкості на магістральних вулицях, якою є вулиця Південно-Кільцева.

Разом з тим, практика облаштування підвищених пішохідних переходів та перехресть вже застосовується в інших містах України і впровадження таких заходів для заспокоєння руху є цікавим для міста Чернівці.

За матеріалами прес-служби Чернівецької міської ради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews