Чернівці отримають електронний квиток вже у 2018 році

24.04.2018 15:15   Джерело: АСС
Опубліковано : Буковинський Новинар

У програмі "Суть Речей" про впровадження електронного квитка говорили Микола Альбота, голова Асоціації перевізників Чернівців та Володимир Середюк, заступник міського голови.

Слухач: зараз водії трохи добирають собі зарплату, а яка зарплата у них має бути, коли діятиме електронний квиток?

Микола Альбота: Я думаю, що у водія, який працює на маршрутах міста, то це мінімум 10 тисяч гривень. Справа в тому, що нам треба повертатися до економічно-обгрунтованого тарифу. Тенденція до росту ціни на пальне. Сьогодні – 6 гривень має бути тариф, але потім – тариф має бути вищим.

Читайте також

Заступник мера Чернівців пояснив, чому не підвищують ціни на проїзд у маршрутках
Як і коли в Чернівцях введуть електронний квиток? (Відео)
У Чернівцях «волонтер» відмовився платити за проїзд у маршрутці та викликав поліцію

Володимир Середюк: Що стосується взагалі цього проекту, ми довгий час працювали над ним. Ми обговорюємо співпрацю з платіжною системою  Viza, вони готові вкласти декілька мільйонів гривень у місто Чернівці. Ще також ведемо перемовини з Mastercard. Думаю, що за декілька днів ми визначимося з ким ми працюємо далі. Підготуємо меморандум, підпишемо і впроваджуємо пілот. На кінець квітневої сесії виходить бюджетний проект, де 3 мільйона гривень виділяється на впровадження цієї системи, таким чином на кінець цього року ми забезпечимо комунальний транспорт повністю валідаторами електронних квитків.

Людмила Григорчук: Цих коштів на все вистачить?

Володимир Середюк: Перший етап повністю передбачав витрати 6 млн грн. Але за рахунок Mastercard чи Viza ми зекономимо. Приблизно цієї суми коштів вистачить на виконання програми на 2018 рік. В результаті ми маємо мати по одному мобільному валідатору в кожен транспортний засіб і залишаємо кондуктора.

Людмила Григорчук: Кондуктор має пояснювати, як працювати з валідаторами?

Володимир Середюк: Так, і плюс люди не відразу перейдуть від готівки до картки. Треба хоча б рік переходу. Тариф у нас буде , думаю, диференційований. Зараз у тролейбусів тариф 3 гривні, люди платять 2 гривні, а міська рада відшкодовує гривню. Напевне ми так зробимо, що якщо готівкою, то платити 3 грн, а якщо карткою – 2 гривні. Це досвід багатьох. Поки не зробили такий диференційований тариф, то , кажуть наші колеги, зростав відсоток оплати карткою дуже повільно. Лише зробили диференційований тариф – то різко зріс цей відсоток.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: АСС