Виконком чернівецької міської ради не затвердив порядок прийому першокласників у школи міста

26.04.2018 17:15   Джерело: Буковина
Опубліковано : Буковинський Новинар

Близько трьох тисяч маленьких чернівчан у  цьому році підуть до першого класу. потрапити до школи вони зможуть без конкурсу, зараховуватимуть їхза місцем проживання. В управлінні освіти вже визначились із територіями, які будуть закріплені за навчальними закладами та опублікували усю інформацію на своєму сайті. цей перелік шкіл мали сьогодні затвердити члени виконкому Чернівецької міської ради. Але цього не сталося. 

Від ранку члени виконкому розглядали питання територіального поділу шкіл міста. Обговорення  розпочалося з того, що не всі батьки хочуть, аби їхні діти вчилися у тій школі, біля якої вони живуть. Члени виконавчого комітету вносили пропозицію об’єднати території двох навчальних закладів, які знаходяться поруч. Однак необхідної кількості  голосів за прийняття відповідних проектів не вистачило.

Член виконкому Андрій Рогатюк не підтримав рішення про закріплення територій за школами.

АНДРІЙ РОГАТЮК, ЧЛЕН ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ: “Є положення про управління освіти. У цьому положенні у переліку функцій вказало, що управління освіти приймає відповідні рішення про затвердження цих округів. Якщо є така функція в управління освіти, то навіщо це виносити на голосування виконавчому комітету”.

Антоніна Бабюк голосувала за постанову щодо закріплення територій за школами, аби у місті таки розпочався прийом дітей у навчальні заклади. .

АНТОНІНА БАБЮК, ЧЛЕН ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ: “Проголосували ще тому, щоб не було таких незрозумілості з цими округами. Щоб почали записувати дітей хоч якось. А далі будемо вносити зміни та будемо корегувати”.

Начальник управління освіти чернівецької міськради Сергій Мартинюк  каже, якщо члени виконкому не змогли проголосувати, то сам готовий наказом затвердити території за школами, якщо буде розпорядження міського голови. Як відбуватиметься процес прийому першокласників досі не відомо. Зі слів чиновника – ще до першого квітня міністерство освіти мало надати рекомендації як це робити, проте досі їх не надходило.

СЕРГІЙ МАРТИНЮК, НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ: “Але б дозволило розпочати процес попереднього закріплення. На даний момент, якщо ми не розуміємо, які території закріплені за якими закладами то це значно ускладнює. Заклади проводять певну підготовчу роботу, які данні збирають. Управління освіти буде отримувати дані і ми будемо бачити, яка ситуація по-місту”.

Чернівчанка Наталія Гусак незнає в перший клас якої школи піде її донька. Бо навчальні заклади, які знаходяться на території проживання її родини не влаштовують, розповідає Наталя. Знайшли вже іншу школу, але подати документи до неї не можуть.

НАТАЛІЯ ГУСАК, ЧЕРНІВЧАНКА: “Це звичайна школа, це не гімназія. Я сподівалася подавати документи в другу чергу. Але наскільки вона затягнеться, якщо ми ще не розпочали прийом документів мені дуже складно зрозуміти. Наразі мене турбує чи встигнуть підготувати всі школи та класи до нового навчального року. Якщо не знають, які класи сформувалися. Скільки їх у школі. Я не розумію, що робити батькам першокласників”.

Питання про розподіл територій для шкіл розглядатимуть вже на наступному засіданні  виконавчого комітету, який відбудеться 15 травня.

ДМИТРО ЗАНЯ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Буковина