У Чернівецькій області затверджено Перспективний план первинної медичної допомоги

27.04.2018 12:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Затверджено Перспективний план спроможної мережі надавачів первинної медичної допомоги у Чернівецькій області.

Відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства регіонального розвитку №178/24 від 06.02.2018 «Про затвердження Порядку формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги», працівники системи охорони здоров’я та представники влади працювали над формуванням Перспективного плану спроможної мережі надавачів ПМД у Чернівецькій області.

Згідно з Планом, на Буковині, у рамках розбудови первинної ланки, передбачається 15 центрів первинної медико-санітарної допомоги 89амбулаторій групової практики, 81амбулаторіямонопрактики та 223 пункти здоров’я.

Як повідомив заступник директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Юрій Лесюк, нещодавно даний Перспективний план спроможної мережі був затверджений у Міністерстві охорони здоров’я та Міністерстві регіонального розвитку.

Наступник етапом, за словами Ю. Лесюка, буде створення необхідних умов для забезпечення закладів ПМД належною матеріально-технічною базою. На будівництво нових амбулаторій планують скерувати 157 млн. грн., які виділені для Чернівецької області з Держбюджету.

За останньою інформацією, дана сума буде збільшена для усіх областей, у тому числі й для Чернівецької, у межах додатково виділеного мільярда гривень на розбудову первинної мережі в Україні.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews