У селі Тисовець Великокучурівської ОТГ молода родина отримала житло

28.04.2018 07:31   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

26 квітня у селі Тисовець Великокучурівської об'єднаної територіальної громадивідбулося вручення документів та ключів від соціального житла, придбаного за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2017 році.

Заступник голови обласної державної адміністрації Василь Гостюк вручив молодій родині документи на право проживання у придбаному будинку та ключі від нього молодій родині – Ігорю Суринському, Інні Ніколаєвій та їх маленькій доньці Вікторії.

Посадовець наголосив, що у  березні 2017 року, під час засідання Національної Ради Реформ, Президент виступив з ініціативою, щоб усі діти-сироти були максимально забезпечені сімейним влаштуванням, а випускники інтернатів – житлом: «Вже у липні Уряд виділив субвенцію розміром 277 млн. грн. місцевим бюджетам на створення дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Для Чернівецької області сума субвенції складала понад 3 млн. грн. На Буковині проект був успішно реалізований, про свідчить той факт, що область стала однією з лідерів в Україні за обсягом використаної субвенції – майже 100%. За рахунок коштів субвенції придбано чотири житлові будинки на території Глибоцької селищної, Сторожинецької міської та Великокучурівської сільськоїоб’єднаних територіальних громад, та трикімнатну квартиру у с. Дихтинець Путильського району».

Молодій родині Василь Гостюк побажав, щоб нова сходинка у житті допомогла їм стати успішними та щасливими, а дитині – зростати здоровою і радісною. Також від обласної державної адміністрації посадовець вручив подарунок для комфортнішого проживання в новому будинку.

Довідково. За рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетамна забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа у грудні 2017 року Великокучурівською сільською радою було придбано 2 житлових будинки на суму 778,25 тис. грн.

Із сільського бюджету Великокучурівської сільської ради на 2018 рік виділено 50 тис. грн. на проведення поточного ремонту та облаштування прилеглої території житлових будинків, придбаних за рахунок державної субвенції в 2017 році, з них: - 30 тис. грн. на житловий будинок в с. Снячів; - 20 тис. грн. на житловий будинок в с. Тисове.

У 2018 році Державним бюджетом України передбачено виділення коштів у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа (далі - субвенція) у сумі 517 726,7 млн. грн. Чернівецькій області надано субвенцію з державного бюджету у розмірі 6,386 млн. грн.

За рахунок коштів субвенції планується придбати приміщення для дитячого будинку сімейного типу  (Хотинський район) та  житло для дітей-сиріт та осіб з їх числа.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews