На Кіцманщині прогримить творчий родинний фестиваль: програма у Реваківцях

02.05.2018 20:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Упродовж двох днів – 4 та 6 травня - на Кіцманщині пройдуть найрізноманітніші заходи у рамках «Фестин творчих родин».

Урочиста  хода учасників фестивалю, концертно-театралізоване дійство, катання на конях та поні, спортивні змагання – все це чекає на гостей фестивального дійства.

Повна назва фестивалю - «Фестини творчих родин на Юрія у кіцманчан», адже свято творчих родин відбудеться  вже вдруге, як і минулого разу, в день християнського свята. 

Незважаючи на те, що головна фестивальна програма запланована на  неділю, 6 травня, у с. Реваківцях,   «Фестини творчих родин на Юрія у кіцманчан» розпочнуться у Кіцмані 4 травня, у п’ятницю. Тут, біля пам’ятника Володимиру Івасюку, о 12.00 відбудеться передача фестивального вогню від Заставнівського району. Там, у с. Товтри,  у 2016 році відбулося перше родинне свято, звідки родом знаменита творча родина Вовчуків.

Кіцманчани повезуть вогонь у с. Ревно, яке два роки тому прийняло фестивальну естафету. З цього села -  відомий на всю Україну народний аматорський фольклорний колектив «Родина», який створила та  впродовж багатьох років керувала ним заслужений працівник культури України Марія Яворська. У 2006 році саме цей колектив був удостоєний честі виступити  у Києві на ХХІІ Міжнародному конгресі родини. Біля будинку фольклору с. Ревно  фестивальний вогонь і гостей урочисто зустрінуть місцеві мешканці. Опісля відбудеться фестивальна хода центром села до стадіону. Там творчі колективи виступатимуть на імпровізованій сцені, а опісля до вечора триватимуть народні забави.

Свято продовжиться через день -  у неділю, 6 травня,  у селі Реваківці. Тут «Фестини творчих родин на Юрія у кіцманчан» відбудуться на кінно-спортивному комплексі «Троя». Десятки аматорських колективів з усієї Буковини  та творчі родини з’їдуться сюди і візьмуть участь у  великому мистецькому театралізованому дійстві. Свято талантів завершиться пізно ввечері передачею фестивального вогню селу Банилів Вижницього району, де заплановано провести третій фестиваль творчих родин нашого краю.

Програма у Реваківцях виглядатиме так:

10.00 год. – початок торгівлі;

з 10.00 год. – атракціони для наймолодших;

з 10.00 год. – катання на конях та поні;

12.00 год. – спортивні змагання;

12.00 год. – конкур (взяття перешкод верхи на конях);

15.00 год. – урочиста хода учасників фестивалю, офіційних делегацій;

15.30 год. – урочисте відкриття «Фестин творчих родин на Юрія у кіцманчан», концертно-театралізоване дійство;

20.30 год. – передача фестивального вогню Вижниччині, забави біля родинної ватри,  святковий феєрверк.

Впродовж дня функціонуватиме виставка майстрів народного мистецтва.

Вхід вільний. Проїзд безкоштовний спеціальними  автобусами, які курсуватимуть з  Кіцманя  до Реваківців з 9:00 до 11:00. А з Реваківців – з 20:00 до 21:00.  

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews