Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук провідав ветеранів

04.05.2018 21:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Четвертого травня голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук  відвідав обласний госпіталь ветеранів війни.

Спільно з директором Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Оксаною Андрієць та заступником директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Наталією Пасічник голова привітав пацієнтів госпіталю напередодні Дня пам’яті та примирення та 73-ю річницею Перемоги над нацизмом та висловив вдячність кожному за місію, котру вони виконували в той чи інших період часу для захисту нашої рідної землі, адже тут сьогодні присутні учасники бойових дій, учасники АТО, учасники війни, ліквідатори аварії на ЧАЕС, колишні політичні в’язні і репресовані особи.

«За останні 2-3 роки фінансування цього закладу посилилось. Прикметно, що торік для госпіталю з обласного бюджету закуплено рентгенівську діагностичну систему HF50-R на суму 2,8 млн. грн., котра наразі вже працює. Також суттєво, що у 2017 році на капітальний ремонт харчоблоку з обласного бюджету виділено близько 1 млн. грн., і наразі він оновлений вже функціонує», - відзначив Олександр Фищук. – Для покращення надання медичної допомоги пацієнтам госпіталю також буде підсилено діагностичну базу в низці вузькопрофільних високоспеціалізованих медичних закладів третинного рівня надання медичної допомоги, з якими співпрацює госпіталь».

Пацієнти установи мали нагоду задати представникам влади запитання, що їх цікавили. Зокрема, щодо покращення матеріально-технічної бази госпіталю, надання медичних послуг, забезпечення лікарськими засобами, реалізації програми «Доступні ліки» та кампанії «Лікар для кожної сім’ї».

Він запевнив присутніх, що обласна виконавча влада докладатиме всіх зусиль для покращення надання послуг пільговим категоріям населення.

Відтак, керівник крайової виконавчої влади оглянув приміщення харчоблоку після ремонту. На харчоблок госпіталю було придбано наступне обладнання: електросковороду, електроплиту, машину для очищення овочів, електрокотел, машина для переробки овочів, холодильну камеру, м’ясорубку, стелажі, стіл- мийку.

ДОВІДКОВО

Медичну допомогу ветеранам війни області у 2017 році та І кварталі 2018 року надавав обласний госпіталь ветеранів війни, в якому розгорнуто 195 стаціонарних  ліжок, поліклінічне відділення та необхідні допоміжні служби.

Для оздоровлення ветеранів війни  в інших медичних закладах області,  додатково розгорнуто 111 палат на 291 ліжко з покращеними побутовими умовами.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews