Верховний суд виправдав буковинця, який у своєму домі підрізав нападника

07.05.2018 18:15   Джерело: АСС
Опубліковано : Буковинський Новинар

Верховний суд колегією суддів Другої судової палати Касаційного кримінального суду остаточно виправдав мешканця Чернівецької області, який у своєму домі завдав два удари ножем нападнику на нього.

Про це йдеться у єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Верховний суд відхилив доводи касаційної скарги прокурора на рішення судів першої та апеляційної інстанцій і дійшов висновку про правильність виправдання чоловіка, який, у цілях самооборони завдав нападнику дві колото-різані рани», – йдеться у постанові суду.

Зокрема, судом встановлено, що потерпілий, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, в с. Романківці Сокирянського району Чернівецької області зайшов у будинок обвинуваченого для з’ясування з останнім стосунків. Під час суперечки потерпілий почав наносити удари своєму опоненту по різних частинах тіла руками та ногами, поваливши того на землю. Побитий чоловік в цілях самозахисту взяв зі стола ніж та почав виганяти свого кривдника. Проте, останній почав наближатись до обвинуваченого та погрожував убити того. Тоді господар будинку наніс нападнику два удари ножем, завдавши йому тяжке тілесне ушкодження.

Суд першої інстанції та апеляційний суд Чернівецької області не погодився із доводами прокуратури, яка вимагала засудити чоловіка на шість років тюрми, та повністю виправдав його. Підтримав їхнє рішення і Верховний суд.

«Касаційну скаргу прокурора залишити без задоволення, а вирок Сокирянського районного суду Чернівецької області та ухвалу Апеляційного суду Чернівецької області відносно обвинуваченого залишити без зміни» – йдеться в опублікованій постанові, яка набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: АСС