На Буковині будуть бігати заради миру

07.05.2018 20:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

29-30 травня 2018 року на Буковині під патронатом голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука відбудеться фізкультурно-оздоровчий захід «Всесвітній біг миру заради гармонії в Україні».

Так, на території Чернівецької області захід починається 30 травня о 10:00 на території пункту пропуску «Росошани», що в Кельменецькому районі, де українська команда бігунів зустрічає європейську команду.

Маршрут бігу української та європейської команди пролягатиме через Кельменецький, Хотинський райони та місто Чернівці.

Закінчується маршрут на межі Хотинського району та Хмельницької області, де о 15.00 відбудеться зустріч учасників бігу з організаторами заходу Хмельниччини.

Довідково. Всесвітній біг миру заради гармонії – це міжнародна естафета, яка проводиться з метою поширення ідеалів дружби і гармонійного співіснування народів у світі.

Естафета – не комерційний проект, він не проводиться на підтримку якоїсь політичної сили. Його учасники лише пропонують добру волю людям в усьому світі. Символом гармонії і єднання є палаючий факел, який бігуни передають один одному із рук в руки.

Всесвітній біг миру заради гармонії проводиться у понад 100 країнах світу протягом останніх 30 років.

Також Всесвітній біг миру заради гармонії пропагує здоровий спосіб життя і соціальну активність. Особлива увага приділяється залученню дітей, юнацтва і молоді до активних занять фізичною культурою і спортом. Організатори естафети в Україні також своєю метою вважають налагодження дружніх стосунків, порозуміння і взаємоповаги між жителями різних регіонів країни.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews