У Чернівецькій області перевіряють пожежну безпеку у закладах

08.05.2018 07:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Другого квітня під час апаратної наради голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук доручив перевірити всі торгово-розважальні центри області на предмет дотримання там пожежної безпеки.

Управління цивільного захисту населення інформує про те, що територіальними підрозділами Управління ДСНС України у Чернівецькій області з 29 березня 2018 року на виконання п.7 «Рішення з окремих питань» витягу з протоколу №11 засідання Кабінету Міністрів України від 28.03.2018 2018 та наказу ДСНС № 202 від 29.03.2018 розпочато перевірки торгівельно-розважальних закладів, загальноосвітніх та дошкільних дитячих закладів і закладів охорони здоров’я зі стаціонарним лікуванням.

Перевіркам підлягають 725 зазначених об’єктів: 30 торговельних підприємств, культурно-видовищних та дозвіллєвих закладів, 35 лікувальних закладів та 660 шкіл і дитячих садків. 

За цей період проведено позапланові перевірки стану техногенної та пожежної безпеки у 314 закладах, з них: у 301 дошкільному та загальноосвітньому навчальному закладу;  5 закладах охорони здоров'я із стаціонарним лікуванням, 8 торговельних підприємствах, культурно-видовищних та дозвіллєвих закладах.

За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами територіальних органів ДСНС заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 314 керівників закладів та відповідальних посадових осіб.

Протипожежний стан торговельних підприємств (торговельні центри, багатофункціональні будинки і комплекси), культурно-видовищних та дозвіллєвих закладів.

Здійснено перевірку 3 торговельних підприємств та 5 культурно-видовищних і дозвіллєвих закладів. Під час перевірок протипожежного стану зазначених закладів виявлено 164 порушення: на 6 об'єктах відсутня автоматична система протипожежного захисту, на 2 об'єктах необхідно перепланувати шляхи евакуації, 1 будівлю необхідно забезпечити зовнішнім протипожежним водопостачанням, 6 будівель потребують дообладнання первинними засобами пожежогасіння. За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами територіальних органів ДСНС заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 8 керівників закладів та відповідальних посадових осіб.

Подано 1 позовну заяву до Чернівецького окружного адміністративного суду щодо застосування заходів реагування у вигляді зупинення експлуатації об'єктів (будівель, приміщень).

Протипожежний стан дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Під час перевірок виявлено 3308 порушень: у 284 закладах відсутні  автоматичні системи протипожежного захисту, на 12 закладах автоматичні системи протипожежного захисту знаходяться в несправному стані, у 21 будівлі необхідно перепланувати шляхи евакуації, 106 будівель необхідно обладнати первинними засобами пожежогасіння, 118 будівель необхідно забезпечити зовнішнім протипожежним водопостачанням.

За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами територіальних органів ДСНС заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 301 керівника закладів та відповідальних посадових осіб.

Подано 5 позовних заяв до Чернівецького окружного адміністративного суду щодо застосування заходів реагування у вигляді зупинення експлуатації об'єктів (будівель, приміщень).

Протипожежний стан закладів охорони здоров'я із стаціонарним лікуванням.

Під час перевірок виявлено 95 порушень: у 4 закладах відсутні автоматичні системи протипожежного захисту, на 1 закладі автоматичні системи протипожежного захисту знаходяться в несправному стані, у 2 будівлях необхідно перепланувати шляхи евакуації, 2 будівлі необхідно обладнати первинними засобами пожежогасіння,  у 1 будівлі необхідно відремонтувати внутрішнє протипожежне водопостачання.

За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами територіальних органів ДСНС заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 5 посадових осіб.        

Управлінням ДСНС України у Чернівецькій області та підпорядкованими підрозділами проведено 266 практичних відпрацювань дій у разі виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуацій в закладах, що підлягають перевіркам. Відпрацьовано заходи з евакуації людей, що перебувають в даних закладах, гасіння умовних пожеж, користування первинними засобами пожежогасіння, пошук та рятування потерпілих та проведено 266 інструктажів на протипожежну тематику. Проведення вищезазначених заходів продовжується.

Також проводяться екскурсії учнів загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів в пожежно-рятувальні підрозділи Чернівецької області.

Робота в даному напрямку продовжується та перебуває на контролі голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews