Восьмий окремий гірсько-штурмовий батальйон дислокується у Чернівцях

08.05.2018 08:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Понад 300 українських військовослужбовців військової частини А3029 – 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону прибули до Чернівців після 11-ти місяців захисту України на Сході. Досі вони дислокувалисяна сусідній Івано-Франківщині.

«І для всіх нас це є запорукою стабільності та безпеки», - наголосив голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук під час сьогоднішньої апаратної наради.

Віднині вояки розміщатимуться у відродженому військовому містечку в Садгорі.

Це логічно, бо 8-й окремий гірсько-штурмовий батальйонбув сформованийще далекого травня 2014 року у Чернівцях на засадах територіальної оборони. До його складу увійшли патріотично налаштовані буковинці, які прагнули захищати свою державу від ворога. Спочатку він називався 8-им батальйоном територіальної оборони. Лише 2016-го його переформували у 8-й окремий гірсько-штурмовий батальйон 10 окремої гірсько-штурмової бригади.

«Основну роль тут відіграла зустріч у Чернівцях начальників штабів Міноборони України та Румунії, – розповів керівник виконавчої влади краю. – Коли ж зайшла мова про військове містечко №20, яке простоює в Садгорі, я звернувся до генерала армії Віктора Муженка: «Що не кажіть а це, вже готова інфраструктура на 16-ти гектарах землі. Та й узагалі, військова частина на території області – це стабільність».

Домовленість була досягнута і 13 березня цього року голова ОДА Олександр Фищук пообіцяв на офіційному сайті, що 8-й окремий гірсько-штурмовий батальйон дислокуватиметься у Чернівцях. Свою обіцянку він виконав.   

«А тепер мусимо спільними зусиллями до початку опалювального сезону добудувати містечко, щоби наші доблесні вояки жили не у наметах, а у приміщеннях», – підсумував О. Фищук.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews