Цього року 4882 чернівчанина отримали власний податковий номер

За інформацією начальника управління обслуговування платників Чернівецької ОДПІ Оксани Дьоміної, упродовж чотирьох місяців цього року в Центрі обслуговування платників Чернівецької ОДПІ реєстраційний номер облікової картки платника податків отримали 4882 громадянина, що на  1691, або на 53 відсотки більше, ніж торік.

Популярність цієї адміністративної послуги зумовлена низкою об’єктивних причин, зокрема: до переліку документів при оформленні допомог на дітей включено реєстраційний номер облікової картки (або відмову від неї), крім того, реєстраційний номер облікової картки використовується під час підписання декларацій з лікарями в рамках медичної реформи. Без реєстраційного номера облікової картки ми не можемо отримати кредит, оформити нотаріальну довіреність, або купівлю-продаж, здійснити дарування та інші дії, - пояснила посадовець.

Для отримання номера облікової картки неповнолітнім особам заповнити заяву  може один із батьків при наявності свідоцтва про народження дитини та власного паспорта, що посвідчує його особу (заява за формою № 1ДР), - розповіла Оксана Володимирівна.

Отримання довідки про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків – процедура безкоштовна.

Нагадуємо: Центр обслуговування платників Чернівецької ОДПІ знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-а. Звертайтеся до нас у робочі дні з 9:00 до 18:00 години (у п’ятницю з 9:00 до 16:45; у суботу з 9:00 до 13:00 ).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ