У Чернівцях історичний будинок хочуть переобладнати у торговий центр

10.05.2018 18:15   Джерело: molbuk.ua
Опубліковано : Буковинський Новинар

У Чернівцях історичний будинок на вулиці Руській, 64 хочуть реконструювати під торговий комплекс з добудовою та надбудовою.

Це питання планують розглянути на засіданні архітектурно-містобудівної ради, пише molbuk.ua

Роботи має намір виконати мале колективне підприємство "Поступ".

Види діяльності підприємства — загальна медична практика, надання послуг перукарнями та салонами краси, консультування з питань інформатизації тощо.

Добудувати і зробити чорним: історичний будинок у Чернівцях хочуть переобладнати у торговий центр


Засідання архітектурно-містобудівної ради відбудеться 11 травня о 14.30 у сесійній залі Чернівецької міської ради. Загалом буде розглядатися три питання.

Довідка

Будинок на вулиці Руській, 64, відомий своєю архітектурою. Чернівецькі історики відзначають вишукану архітектуру будинку. Це вілла у стилі неокласицизму 1920-х років. У ньому проживала відома родина майстрів-каменярів Москалюків, які зробили дуже вартісний внесок у зовнішній вигляд міста. Зокрема брали участь у побудові Чернівецького театру, виготовляли скульптури для церков. У 1940 році будинок був націоналізований.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: molbuk.ua