У Чернівецькій області запрацюють інклюзивні центри (Відео)

12.05.2018 22:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Чернівецькій області офіційно долучились до розвитку інклюзивної освіти в Україні - з початку навчального року мають запрацювати 13 інклюзивно-ресурсних центрів.

Голова Чернівецької ОДА керівники районів підписали Меморандум «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».  Дружина Президента України Марина Порошенко зазначила, що інклюзивна освіта для дітей з особливим потребами - це не лише організація умов навчання, а й нових можливостей дістатись до фахівців - педагогів, психологів, медиків. Саме таке завдання - створити цілу систему інклюзивної освіти, наразі покладене на місцеві громади.

Нагадаємо: Перша леді України здійснила одну зі своїх мрій у Чернівцях.

Марина Порошенко, дружина Президента України: «Коли раніше психолого-медико-педагогічні консультації закінчувались на обласному рівні і дуже багато родин не могли дістатись за потребою до цих служб, то зараз інклюзивно-ресурсні центри будуть розташовуватись безпосередньо близько до місць розташування. Також система інклюзивних шкіл передбачає, що кожна школа, яка знаходиться найближче до місця проживання дітей з особливими освітніми потребами немає права відмовити у навчанні такій дитині у цій школі».

Оксана Палійчук, керівниця Департаменту  освіти та науки Чернівецької ОДА:

«У нас 13 центрів інклюзивно-ресусрсних на всій території Чернівецької області мають запрацювати із 1 вересня 2018 року. Центр має бути створений із розрахунку на сім тичся дітей з особливими потребами. В нас проблема із тим, що в нас – маленькі громади. Значить громади мають підписувати угоди кооперуватись, щоб ці центри запрацювали».

Дружина Президента України подарувала Буковині проекти оформлення інтерактивних класів та інклюзивно-ресурсних центрів, розроблені Фондом Порошенка.

За матеріалами http://acc.cv.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews