Чернівчанка виграла Міжнародний чемпіонат з джиу-джитсу в Парижі

15.05.2018 16:15   Джерело: ІА "А.С.С."
Опубліковано : Буковинський Новинар

Таїсія Свінціцька розповіла журналістам ІА "А.С.С.", чи відрізняються закордонні змагання від українських, та як їй вдавалося тренуватися в "екстремальних" умовах.

Чернівчанка Таїсія Свінціцька зайняла перше місце на Міжнародному чемпіонаті з джиу-джитсу в Парижі. 

Дівчина перемогла у двох сутичках із суперницями з Панами (Америка) та Німеччини. Обом борчиням Таїсія зробила больові на руки. 

Переможниця розповідає, Україну на цьому чемпіонаті, окрім неї, представляв лише один спортсмен. Водночас, серед суперників були борці з Німеччини, Франції, Польщі, Росії тощо. 

"Це мої перші закордонні змагання. Суттєвої різниці немає, бо у нас теж високий рівень проведення. Але вдома ти не побачиш топ-джитсерів світу і не зможеш підійти і сказати, що ти захоплюєшся ними і їхньою боротьбою. Дуже мотивує", - каже спортсменка.

Зараз Таїсія вчиться у французькому місті Мец. Розповідає, що до змагань довелося готувалася самостійно, без команди. 

"Тяжко. В Меці немає джиу, є лише дзюдо при університеті раз на тиждень. Але тренер ввійшов у моє положення і на тренуваннях спеціально для мене іноді влаштовував відпрацювання і боротьбу у партері, - продовжує спортсменка. - Функціонал/фізо мене тренував онлайн мій знайомий з Хмельницького Сергій Боднар. Ще я скидала вагу, бігала кожен ранок без вихідних, деколи пробігала кілька разів 10 і 15 км у вихідний від силової".

"А взагалі, тяжко без команди тренуватися. Якби я була вдома, мені б зробили цілий кемп (тренувальний табір) і я б готувалася набагато серйозніше (вдома перед змаганнями в мене 8 тренувань на тиждень було, не беручи до уваги ще навчання на ІнЯзі і роботу в коледжі, а на 5 курсі і викладацька практика в університеті)", - каже Таїсія.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ІА "А.С.С."