Чи безпечно їсти ранню полуницю з прилавків чернівецьких ринків?

16.05.2018 11:15   Джерело: 0372
Опубліковано : Буковинський Новинар

На прилавках магазинів та ринків з’явилась рання полуниця. Продають ягоди різного розміру та відтінку. Покупці  здебільшого звертають  увагу на велику і яскраво червону полуницю.  Та чи корисно таку вживати?  І які можуть бути  наслідки для здоров’я , якщо з’їсти  ягоди з перевищеною кількістю нітратів?

Журналісти Буковини придбали два зразки полуниці – на ринку та у супермаркеті. Аби з’ясувати чи допустима у них кількість нітратів , вирушили у лабораторію, - пише 0372.

Анастасія Веренка, лаборант: « Проведено дослідження на нітрати полуниці , норма яких 60 міліграм на кілограм. Вміст нітратів у цих зразках не перевищує норму, 37 міліграм у середньому».

Наталія Костіна , лікар-інфекціоніст : « Є ризики захворювання кишкових інфекцій. У людей починається озноб, висока температура , блювання, пронос.  Інколи виникають алергічні реакції на вживання ранньої полуниці».

Лікар Наталія Костіна каже, полуницю перед вживанням слід ретельно промивати, це дасть змогу зменшити кількість нітратів і вберегтися від отруєння.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 0372