Буковиною пройшла хвиля флешмобів (Фото)

У День інформаційного суспільства молодь Буковини, за ініціювання працівників пенсійної служби, під час флешмобу на підтримку офіційного працевлаштування висловила своє негативне ставлення до нелегальної зайнятості.

Студенти педагогічного факультету Чернівецького Національного університету ім. Ю. Федьковича, використовуючи гасла «Легальна зарплата – запорука гідної пенсії» та «Зарплата у конверті – втрачена пенсія», закликали краян відстоювати своє конституційне право на пенсійне майбутнє, проявляти громадянську свідомість: не отримувати зарплату «в конверті» та переконувати інших не користуватися  «тіньовим» способом заробляти гроші, бути свідомими та дисциплінованими платниками внесків, дбати про свій соціальний захист та  майбутню пенсію.

У центрі м. Новодністровська біля будівлі “Енергопрому” відбувся флешмоб на тему: «Легальна заробітна плата – запорука гідної пенсії!». Учасники акції привернули увагу громадськості до негативних наслідків «тіньової» зайнятості, важливості легалізації заробітної плати та офіційного працевлаштування. «Одержуючи неофіційну зарплату, людина позбавляє себе гідної пенсії у майбутньому та соціальних гарантій вже сьогодні», – переконували пересічних новодністровців. Приватним підприємцям наголошували на важливості укладання трудових договорів з найманими працівниками та дотримання законодавства про оплату праці.

На Сторожинеччині цього дня також агітували за легальну зайнятість. Учасники флешмобу намагалися «достукатися» до свідомості всіх, хто ще не зрозумів переваг легальної зайнятості.

Представники Пенсійного фонду під час флешмоб-акцій роздавали інформаційні буклети щодо способів і порядку реєстрації на веб-порталі Пенсійного фонду України.

null

 

null
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області