У День Європи лауреатам премії імені Георгія Гараса вручили премію (Фото)

20.05.2018 07:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Обласну премії імені Георгія Гараса щороку вручають за збереження, відродження та розвиток народного мистецтва Буковини.

У День Європи премію лауреатам вручив голова обласної державної адміністрації ОлександрФищук.

Цьогоріч у номінації за творчі досягнення у розвитку народного орнаментального мистецтва Буковини та продовження його традицій премію присуджено члену Національної спілки майстрів народного мистецтва України, майстру в галузі художнього ткацтва Людмилі Сідор.

У номінації за науково-дослідницьку діяльність та популяризацію народного мистецтва Буковини премію отримала асистент кафедри декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича Мирослава Жаворонкова.

Завідувач кафедри декоративно-прикладного мистецтва Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича, заслужений майстр народної творчості України Дмитро Курик відзначений у номінації за збереження, відродження та розвиток народного мистецтва Буковини в наступних видах декоративно-ужиткового мистецтва (художні обробки дерева, шкіри, металу, художні ткацтво, вишивка, розпис, писанкарство, художня кераміка, гончарство, художнє плетення (з лози, рогози, соломи), художнє в’язання, художнє нанизування з бісеру, народне малярство.

Фото: Антоніна Вишневська

За матеріалами Чернівецької ОДА.

null
 

 

null
 

 

null
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews