Чернівецькі та волиньські лісівники обмінялися досвідом (Фото)

21.05.2018 21:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Чернівецьке обласне управління лісового та мисливського господарства (ЧОУЛМГ) спільно з Волинським ОУЛМГ провели виїзний семінар з обміну досвідом у веденні лісового господарства та використанні лісових ресурсів.

Семінар відбувся на базі Сокирянського, Чернівецького, Берегометського, Путильського держлісгоспів Буковини за участі начальника Волинського ОУЛМГ Олександра Кватирка, провідних спеціалістів обласного галузевого управління та директорів державних лісогосподарських підприємств Волині.

Зазначимо, що це був візит у відповідь волинських лісівників, які перед тим запрошували до себе своїх колег з Чернівецької області на аналогічний нараду-семінар з обміну досвідом у лісогосподарюванні. Спільна нарада у Луцьку відбулася під головуванням заступникаголови Державного агентства лісових ресурсів України ВолодимираБондаря, який наголосив на важливості проведення таких заходів, що сприяють підвищенню ефективності ведення лісового господарства через ознайомлення та запровадження найкращих практик у різних напрямках використання лісових ресурсів.

В рамках візиту на Буковину волинські лісівники ознайомилися з роботою базового розсадника Іванівецького лісництва ДП «Сокирянське ЛГ» (директор Василь Гончар), який слугує на Буковині за взірець з організації вирощування сіянців основних лісоутворюючих порід для відтворення лісів та декоративно-посадкового матеріалу із закритою та відкритою кореневою системою.

Директори волинських держлісгоспів ознайомилися з досвідом буковинських лісівників у забезпеченні природного поновлення після проведення рівномірно-поступових рубок у дубових насадженнях Валякузьмінського лісництва ДП «Чернівецьке ЛГ» (директор Олександр Тимофєєв), а також побували на високогірних ділянках природного поновлення ялино-ялицевого лісу у держлісфонді Селятинського лісництва ДП «Путильське ЛГ» (директор Петро Фрей).

Відбувся огляд виробничих майданчиків з випуску продукції деревопереробки на Глибоцькому лісопункті Чернівецького лісгоспу та у деревопереробному цеху № 3 Путильського лісгоспу.

Волинських лісівників також радо зустріли хлібом-сіллю, віршованими вітаннями вихованці Селятинського учнівського лісництва та показали дбайливо доглянуті ділянки, де вони вирощують сіянці лісових порід та екзотичні дерева.

У ДП «Берегометське ДЛМГ» гостям з Волині продемонстрували досягнення з розвитку гірського лісового туризму, а у ДП «Путильське ЛГ» запросили відвідати рекреаційні об’єкти, які помножують туристичну привабливість Буковини та всього Карпатського регіону.

«Наше лісомисливське господарство єдине зазначило у своєму статуті розвиток гірського лісового туризму. Це дуже перспективний напрямок роботи, не тільки у плані покращення іміджу роботи лісівників, виконання нами соціальних зобов’язань, адже ми на своїх туристичних об’єктах безкоштовно приймаємо на оздоровлення учасників АТО з родинами. Минулого року наше підприємство отримало з туристичної підгалузі додаткових сто тисяч гривень», – розповідає директор Берегометського ДЛМГ Руслан Максимчук.

«Ми перейняли чимало корисного, є напрямки, які цілком реально запровадити нашим підприємствам, – зазначив начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко. – Особливо гарні враження лишив візит на базисний розсадник в Сокирянах, цікавим є досвід Буковини у проведенні поступово-вибіркових рубок, розвитку мисливства та туризму. І головне, в чому ми вкотре переконалися: щоб навчитися чогось нового, не обов’язково їхати за кордон. Кожен регіон України по-своєму унікальний. Як і унікальні та цікаві напрямки і шляхи ведення лісового та мисливського господарства. Добре, що ми маємо можливість бачити це».

«Вдячні волинським колегам за візит на Буковину, – каже начальник Чернівецького ОУЛМГ Віктор Сахнюк. – Так, під час поїздки на Волинь, яка відбулася у квітні, директори буковинських лісгоспів ознайомилися, зокрема, з досягненнями волинських держлісгоспів у веденні побічного користування, побачили випуск найрізноманітнішої продукції з лісових дарів і тепер запроваджуватимуть досвід колег на своїх підприємствах.  Це стосується також і культури виробництва на різних структурних підрозділах. Тож можна з впевненістю сказати, що обмін досвідом між лісівниками з різних областей на таких виїзних семінарах сприятиме розвитку лісового господарства».

За матеріалами прес-служби Чернівецького ОУЛМГ.

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews