У Чернівцях річку Прут готують до масового відпочинку громадян

22.05.2018 22:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

З метою попередження можливих нещасних випадків на водних об’єктах Чернівців у весняно-літній період міський голова Олексій Каспрук підписав розпорядження про затвердження плану заходів з підготовки водних об’єктів до масового відпочинку населення.

Місцем масового відпочинку населення на воді у весняно-літній період 2018 року (з 1 червня до 1 вересня) у Чернівцях визначено територію міського пляжу на річці Прут по вул. Донбасівській, 5. Відповідальність за організацію охорони життя громадян на водних об’єктах міста, покладено на «Чернівецьку міську рятувальну службу на воді» та на керівників підприємств, установ, організацій, юридичних і фізичних осіб, що утримують такі об’єкти.

Організатори фізкультурних, спортивних та інших масових заходів у місцях відпочинку людей на водних об’єктах повинні завчасно повідомляти міську раду про місце проведення масових заходів на воді, про час, характер заходу що здійснюється, загальну кількість учасників та список осіб, які відповідають за охорону життя людей на воді під час проведення таких заходів. Вони мають укладати угоди з комунальною бюджетною установою «Чернівецька міська рятувальна служба на воді», для аварійно-рятувального обслуговування таких заходів рятувальними постами. 

Власники та орендарі водних об’єктів у Чернівцях відповідають за охорону життя людей у межах закріпленої ділянки водної поверхні чи прибережної частини. Заборонено відкривати заклади громадського харчування, прокатних пунктів та інші заклади усіх форм власності, в тому числі малі архітектурні форми, в місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах, без укладання ними угод з КБУ «Чернівецька міська рятувальна служба на воді». Перед початком купального сезону проведуть обстеження і очищення від сторонніх предметів дна акваторії, відведеної для купання людей, водолазами рятувальної служби на воді. У водоймах проведуть аналіз води.

До 25 травня приведуть в готовність рятувальне та водолазне спорядження, плавзасоби, аварійно-пошукову маневрену групу та організувати чергування рятувальників на рятувальних станціях і постах у визначеній зоні охорони водних об’єктів міста Також буде проведено перепідготовку та атестування сезонних матросів-рятувальників для рятувальних постів. Спеціальну техніку та інші засоби реагування на випадок проведення невідкладних рятувальних робіт на водних об’єктах будуть утримувати в постійній готовності.

Фінансове управління міської ради виділятиме кошти на заходи щодо запобігання загибелі людей під час відпочинку на водних об’єктах міста в межах кошторисних призначень, відповідно до Комплексної програми запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків в м. Чернівцях на 2016 – 2020 роки.

За матеріалами прес-служби Чернівецької міської ради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews