На Буковині відзначили Європейський день парків

24.05.2018 22:38   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

24 травня у всій Європі святкується Європейський день парків. Проведений вперше в 1999 році цей день тепер відзначається щорічно.

Європейський день парків (TheEuropeanDayofParks) був заснований Федерацією Європарк (EUROPARК Federation) - європейською організацією, яка об’єднує охоронювані природні території в тридцяти шести європейських країнах.

Дата святкування була вибрана у зв’язку з тим, що саме 24 травня 1909 року в Європі були створені перші Національні парки - це були дев'ять Національних парків, заснованих в Швеції. З того часуприродні території, що охоронялися, стали безцінною частиною природної і культурної спадщини Європи.

Це екологічне свято було засноване з метою підйому профілю заповідних територій Європи, а також для того, щоб викликати суспільну підтримку їх роботи. В даний час Європейський день парків символізує міжнародну солідарність в справі охорони природних територій. У цей день проводяться численні заходи на території і навколо заповідників, метою яких є привернення уваги до природної краси Європи і її культурного надбання. На перший план незмінно висувається їх захист, як на цей час, так і в майбутньому.

Сьогодні природні території є однією з найбільших цінностей планети. Вони накопичили в собі культурну спадщину кількох століть, тому збереження таких природних зон вважається обов’язком людства.

Глобальна мета Європейського дня парків полягає в підвищенні значущості парків і заповідних територій, а також в розробці заходів по збереженню цих територій. Важливою складовою цього процесу організатори свята бачать міжнародну консолідацію в питаннях, що стосуються охорони природних територій Європи.

Заходи,присвячені цьому святу обов’язково проводять на заповідних територіях, а також в самих парках. Всі вони направлені на те, щоб звернути Європейський день парків увагу людей на природну красу, що оточує всіх нас.

Управління екології та природних ресурсів Чернівецької обласної державної адміністрації вітає дирекції та працівників згаданих парків з європейським святом.

Довідково. У Чернівецькій області нараховується три національні природні парки: «Вижницький», «Хотинський» та «Черемоський», дендропарки «Сторожинецький» та «Чернівецький», регіональні ландшафтні парки «Чернівецький» та «Черемошський», які є об’єктами природно-заповідного фонду загальнодержавного значення. А також 40 парків-пам’яток садово-паркового мистецтва місцевого значення.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews