У Чернівецькій області діти підхопили інфекцію, коли пили воду із джерела

29.05.2018 20:13   Джерело: promin.cv.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Десятьох дітей із туристичного автобуса вночі госпіталізовали у Хотинську райлікарню. Про це повідомляють «Хотинські вісті». Лікарі кажуть, що діти підхопили інфекцію, коли пили воду із джерела.

Як стало відомо, вночі з понеділка на вівторок пасажирський автобус, якій віз групу дітей із туристичної подорожі додому, мусив зробити незаплановану зупинку в Хотині, оскільки багатьом діткам у дорозі стало погано: турбували біль у животі, нудота, блювота.
«О дванадцятій годині ночі десятьох дітей із туристичного автобуса госпіталізовали у інфекційне відділення райлікарні, їм надали належну медичну допомогу, решта – під наглядом фахівців, – розповів головний лікар Хотинської ЦРЛ Юрій Пасічник. – Усіх діток, які цього потребували, обстежили спеціалісти та із дорослими, які їх супроводжували, розмістили у медзакладі на ночівлю».
«За попередніми даними, це ротавірусна інфекція, враховуючи те, що на зворотньому шляху група вживала некип’ячену воду, набрану із джерела, – коментує заступник головного лікаря з дитинства і пологової допомоги Алла Яковенко. – На ранок більшість пацієнтів, яким одразу почали лікування, почуваються краще. Але вже нині із тими ж симптомами під крапельницями опинилися ще двоє дітей».
Кореспондент «Хотинських вістей» також поспілкувався з керівником групи Жанною Скалинчук із с. Верхівка Тростянецького району Вінницької області.
«Більшості наших діток уже значно краще. Щиро вдячні медикам Хотинської лікарні за те, що так оперативно надали їм кваліфіковану допомогу та препарати, необхідні для лікування. Також сьогодні в лікарні спеціально для них підготували легкий сніданок», – прокоментувала керівник групи.
За матеріалами http://promin.cv.ua 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: promin.cv.ua