Де у Чернівцях небезпечно купатися?

31.05.2018 09:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

 Санепідеміологи оприлюднили перші результати дослідження водойм на Буковині.

Так, категорично заборонені для купання декоративні озера у Чернівцях. Про це розповіла в.о. директора ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Наталія Гопко.

«Якщо вода у декоративних водоймах Чернівців і відповідає епідемічним показникам, там відсутні критерії безпеки для купання, не облаштовані місця для відпочинку, тощо. Саме тому купатись у декоратитвних водоймах Чернівців - загрозливо»,  - каже Наталія Гопко.

Чиновниця зазначає, що санепідеміоглоги сьогодні вже провели хімічні, бактеорологічні та вірусологічні дослідження води по 11-тьох водоймах усієї області.

«Зокрема, ми обстежили водойми у селі Грушівка, Кельменецького району, у місті Новодністровськ, та «Сонячній долині», у селі Магала. Також ретельно дослідили воду із річки Прут на території Міського пляжу Чернівців. На цей момент відхилень не виявлено. Ми ще будемо проводити обстеження упродовж усього сезону, - каже Наталія Гопко. - Це лише частина критеріїв, за якими визначається безпека пляжів Буковини. Спеціальні комісії продовжують обстеження місць для купання, щоб визначати, чи видавати паспорти для цих пляжів. Окрім того, спеціалісти перевіряють воду в басейнах, однак робити це можуть лише якщо є  звернення від власників. Басейни можемо перевіряти за зверненнями перевіряємо воду за зверненнями власників».

Питання епідбезпеки не є єдиними і основним, існує великий ризик для життя та здоров`я купатись і риболовити у необлаштованих місцях, наголошують фахівці.

Джерело: http://acc.cv.ua/news/chernivtsi/nebezpechni-dlya-kupannya-vodoymi-u-chernivcyah-nazvali-fahivci-32580. Сайт http://acc.cv.ua/

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews