У Чернівцях підпишуть Угоду мерів із чотирнадцяти українськими містами

01.06.2018 21:44   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У неділю, 3 червня, Представництво ЄС в Україні спільно з Чернівецькою міською радою відкриють щорічний Європейський тиждень сталої енергії в Україні.

Україна вже 8 рік поспіль долучається до ініціативи проведення Європейського тижня сталої енергії, що цьогоріч триватиме з 3 по 9 червня. Це масштабна подія в Україні, що сприяє поширенню найкращих практик та об’єднує зусилля задля досягнення цілей ЄС з подолання наслідків зміни клімату, підвищення енергоефективності та енергобезпеки, а також сталого розвитку громад.

Угода мерів щодо клімату та енергії – це європейська ініціатива, в рамках якої місцеві, регіональні й національні органи влади добровільно зобов’язуються співпрацювати задля досягнення кліматичних та енергетичних цілей ЄС. 183 українських міст теж взяли на себе добровільні зобов’язання зменшити до 2020 року кількість викидів СО2 більш ніж на 20%, що відповідає вимогам до України в рамках Паризької угоди. Угода мерів – Демонстраційні проекти – програма ЄС з підтримки проектів у сфері енергоефективності, які реалізуються у відібраних містах згідно з їхніми планами дій.

З 2015 року програма підтримує в Україні 11 демонстраційних проектів та ще 6 з 2018 року з модернізації тепло- та водопостачання, громадського транспорту, комунальних закладів та інші заходи.

За матеріалами Чернівецької міської ради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews