20 буковинців стали жертвами торгівлі людьми

03.06.2018 15:15   Джерело: Погляд
Опубліковано : Буковинський Новинар

Перший заступник голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк у ході зустрічі з представниками Місії ОБСЄ повідомив, що з 2013 року для 20-х жителів Буковини встановлено статус осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

Посадовець повідомив, що вперше в Україні, Чернівецька ОДА ініціювала виділення з місцевого бюджету виплати цій категорії населення, яка наразі становить п’ять прожиткових мінімумів поряд з матеріальною допомогою з Державного бюджету України в розмірі трьох прожиткових мінімумів. Про це пише bukoda.gov.ua.

- Україна в 2014 році визначила одним з пріоритетних напрямів соціальної політики боротьбу з торгівлею людьми. Заходи, які приймаються на національному рівні, успішно реалізується на регіональному, зокрема в Чернівецькій області, яка, до речі, була одним з пілотних регіонів, що брали участь в розробці законодавства про зупинення торгівлі людьми, - зазначила спеціальний представник і координатор ОБСЄ з питань протидії торгівлі людьми Мадіна Джарбусинова. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Погляд