У чернівецьких водоймах гине риба (Фото)

06.06.2018 08:13   Джерело: bukovyna.tv
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Днями у водоймі на вулиці Південно-Кільцевій загинула від задухи риба. Про це повідомили у Держспоживслужбі.

Нагадаємо, 30 травня на поверхні цього озера почала з’являтися мертва риба. Того ж дня фахівці відібрали зразки води та риби для досліджень.

 Думки чернівчан:

  • Треба взагалі це озеро почистити. Там не тільки риба дохла, там і люди тонуть. Його треба очищувати, оздоровлювати.
  • Чесно кажучи за скільки років живу в Чернівцях, ще ні разу не бачила, щоб це озеро чистили. Одразу як заїжджаєш на Південно-Кільцеву – відчуваєш не дуже приємний запах із озера.
  • Тут дітки загорають… Екологія все-таки порушується.
  • Коли через зиму озеро замерзає, то ще куди не йшло… І запаху такого немає. Але потім озеро засмічується і з’являється неприємний запах.Мертву рибу можна побачити по усьому периметру озера. Місцями – по 3-4 мертвих рибини.

    ДМИТРО ЯРЕМЧУК, МАТРОС-РЯТУВАЛЬНИК:

    «Початок літа – мертва риба почала вспливати. Ми її прибираємо. Приходять служби. Були і в попердні дні. Теж збирали. Коли вона з’являється – ми її трохи збираємо, і все».

    ОЛЬГА ГРИНЬКО, ГОЛОВНИЙ СПЕЦІАЛІСТ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАГЕНТСТВА РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА У ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ: 

    «В попередні роки вже спостерігалися подібні ситуації. Нами було складено акт про загибель риби на озері по вул. Південно-Кільцевій. Також було обстежено та визначено видову приналежність риби. Це був карась сріблястий. Після цього були відібрані проби води державною екологічною інспекцією».

    МИКОЛА СОБКО, ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК НАЧАЛЬНИКА ДЕРЖЕКОІНСПЕКЦІЇ В ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ:

    «За попердніми результатами аналізів, я можу стверджувати, що якоїсь екологічної загрози немає. Щоб ми могли зрозуміти за якими екологічними показниками цей водний об’єкт буде нормуватися, наша інспекція попросила дирекцію парку показати відповідні документи. Однак жодні документи, які би підтверджували статус цього водного об’єкта на наше прохання не були надані».

    СЕРГІЙ СТОЛЯРДИРЕКТОР ПАРКУ «ЖОВТНЕВИЙ»: 

    «У межах того фінансування, що у нас є, ми постараємося закупити елементарні засоби дезактивації водойм. Тобто це негашене вапно. Щоб виконати той мінімум робіт, які наше підприємство в змозі провести власними силами. Навколо озера можна зустріти відпочивальників, а от людей, які б купалися у водоймі, ми не бачили».

    СЕРГІЙ ЛАЗАРЄВ, НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В МІСТІ ЧЕРНІВЦІ:

    «Встановлено, що риба загинула від того, що  задихнулася. Відпочивати на цьому озері можливо, але тільки засмагати. Купатися в цьому озері непотрібно».

    АВТОР: КСЕНІЯ ВЕРБОВСЬКА

    За матеріалами https://bukovyna.tv 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: bukovyna.tv