На Буковині турбуються про дітей-сиріт

07.06.2018 19:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Сьомого червня заступник голови обласної державної адміністрації Василь Гостюк спільно із заступником начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Інною Савісько здійснив робочу поїздку до Сторожинецького та Глибоцького районів.

Метою візиту є моніторинг використання житлових об’єктів, придбання яких здійснено за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Субвенція була передана на рахунки об’єднаних територіальних громад та райдержадміністрацій, котрі взяли на себе зобов’язання здійснити подальший ремонт та облаштування придбаного соціального житла за кошти місцевого бюджету.

У 2017 році за кошти згаданої субвенції в сумі 3643,885 тис. грн. як соціальне житло для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа придбано житлові будинки у с. Панка, с. Тисовець, с. Снячів Сторожинецького району, смт. Глибока, а також квартиру у с. Дихтинець Путильського району.

«Вперше з державного бюджету виділено таку велику суму коштів для забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського виховання. З моменту придбання житлових приміщень минуло майже півроку. На сьогодні тільки в селі Снячів будинок надано як соціальне житло сім’ї осіб з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, і він використовується за призначенням», - наголосив Василь Гостюк.

В рамках робочого візиту при огляді об’єктів з’ясовано: в селі Тисовець відповідні особи перебувають на реабілітації, ремонт за рахунок ОТГ проведено, житло придатне для проживання; в селі Панка стан приміщення з моменту купівлі погіршився, не обладнаний належним чином санвузол, відсутня газова плита, а ремонт так і не здійснено, будинок не придаьтний для проживання.У смт. Глибока заявлені особи згаданої категорії відмовились від проживання в даному будинку у зв’язку із сімейними обставинами.Розглядаєтьсяпитання про заселення добудинку родини особи з числа дітей, позбавлених батьківського піклування.

За підсумками робочої поїздки Василь Гостюк акцентував на тому, що турбота про дітей-сиріт та  дітей, позбавлених батьківського піклування, - це спільна відповідальність як органів виконавчої влади, так і органів місцевого самоврядування:

«Від нас, зокрема, залежить, успішне майбутнє цих дітей. Не повинно бути так, що через зволікання, байдужість окремих представників органів місцевого самоврядування втрачаються можливості, які створює держава для забезпечення осіб зазначеної категорії житлом».

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews