На Буковині відбудеться низка заходів до Дня медичного працівника

11.06.2018 22:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

17 червня в Україні відзначатиметься День медичного працівника. З цієї нагоди на Буковині відбудеться низка заходів.

Так, у другій половині червня на Буковині заплановане проведення круглого столу з питань превентивної медицини в Чернівецькій області, профілактики соціально значущих захворювань та розбудови системи громадського здоров’я на Буковині.

14 червня в палаці «Академічний» об 11.00 відбудуться урочисті збори з нагоди Дня медичного працівника.

12 червня у селі Клішківцях Хотинського району о 12.00 заплановане відкриття Центру первинної медико-санітарної допомоги Клішковецької ОТГ, а 15 червня о 09.30 у м. Кіцмань відбудеться відкриття хірургічного відділення Кіцманської центральної районної лікарні після ремонту.

Реформа охорони здоров’я залишається пріоритетною, її втілення на Буковині перебуває на постійному контролі обласної виконавчої влади.

Впродовж тривалого часу Чернівецька область – в авангарді позитивних змін в галузі охорони здоров’я.

Що стосується національної кампанії «Лікар для кожної сім’ї», на сьогодні Чернівецька область займає 3 рейтингове місце по кількості підписаних декларацій на обслуговування лікарями первинної медичної допомоги. 609 лікарів зареєструвалися в електронній системі охорони здоров’я, 35 закладів підключено до електронної системи охорони здоров’я, від початку кампанії з лікарем уклали декларації 216987 пацієнтів.

Станом на 01.06.2018 року 152 аптечних заклади беруть участь в програмі «Доступні ліки». Сума відшкодованих коштів по 136504 рецептам на суму 8343,4 тис. грн, що становить 85,6% від запланованого, 91072 осіб отримали лікарські засоби.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews