До Всесвітнього дня донора медики виїдуть у райони Чернівецької області

13.06.2018 07:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

З нагоди Всесвітнього дня донора 14 червня, а також задля покращення роботи трансфузіологічної служби в області та вивчення стану донорського руху на Буковині, фахівці Чернівецького облцентру служби крові здійснюють робочі виїзди у райони області.

«Аналізуючи показники роботи трансфузіологічної служби, бачимо, що від початку року в центрі служби крові суттєво зросла кількість донорів та донацій. При цьому, в районах донорів стає дедалі менше, що відповідно, призводить й до зменшення кількості заготовленої донорської крові. Аби виявити причини зниження активності донорського руху та виправити їх, запланували виїзди нашої команди високоспеціалізованих фахівців у всі райони області», - зазначив головний лікар Чернівецького обласного центру служби крові, провідний експерт Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації зі спеціальності «Трансфузіологія» Анжеліка Каланча.

Як відзначає фахівець, наразі важливо змінити підхід до донорства крові як у мешканців Буковини загалом, так і у самих медичних працівників. Адже донор має почуватися потрібним, розуміти свою важливість і відчувати вдячність до себе. Це значною мірою залежить від медичних працівників на місцях, котрі працюють з населенням і займаються популяризацією донорського руху:

«У рамках виїздів здійснюємо забір крові, консультуємо медичних працівників, надаємо конструктивні пропозиції щодо роботи з донорами та нових вимог до роботи трасфузіологічної служби. Водночас, бригада центру активно спілкується з донорами під час виїзду, аби зусібіч вивчити ситуацію. Адже на периферії залишилось ще багато проблемних питань, які мають бути вирішені чи виправлені. Крім того, налагоджуємо співпрацю з головними лікарями центральних районних лікарень, центрів первинної медико-санітарної допомоги та представниками громадських і благодійних організації».

Такі виїзди фахівців центру служби крові на чолі з керівником вже здійснили у Нижні Станівці Кіцманського району, Герцу та Глибоку. 

Прес-служба Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews