Чернівецьких лісівників нагородили від Міністерства оборони України

12.06.2018 21:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Чернівецькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулося нагородження відзнаками та грамотами структурних підрозділів Міністерства оборони України працівників лісового господарства Буковини.

Нагородили тих громадян, які брали участь у антитерористичні операції на території Луганської та Донецької областей, а також волонтерів області, які своєю діяльністю зміцнювали обороноздатність держави.

Наказом командира оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» (генерал-майор В. Залужний) за професіоналізм, бойову майстерність, вірність військовій присязі грамотою нагороджені:

Майстер лісу Зруб-Комарівського державного підприємства «СЛАП Сторожинецький лісгосп» Михайло Берчук,

Провідний інженер лісогосподарського відділу ДП «СЛАП Карпатський лісгосп»  Ігор Карапка,

Стропальник лісомисливського цеху ДП «Хотинський лісгосп» В’ячеслав Білий,

Ігор Карапка за вірність українському народу нагороджений також почесною відзнакою «Оперативне-тактичне угруповання «Луганськ».

Наказом командувача військ оперативного командування «Північ» (генерал-майор В. Кравченко) за активну та незламну громадську позицію у спільних проектах цивільно-військового співробітництва, за надану допомогу оперативному командуванню «Північ» та цивільному населенню під час проведення АТО нагороджені грамотою:

Рамник лісопильно-деревообробного цеху ДП «Берегометське ДЛМГ» Василь Боднарюк.

Лісоруб Клішківецького лісництва ДП «Хотинський лісгосп» Микола Сковородін.

Працівник Усть-Путильського лісництва ДП «Путильський лісгосп» Ярослав Тодосійчук

Електромонтер ДП «Чернівецький лісгосп» Роман Фрунчак.

«Від себе особисто, від усіх військових нашої держави дозвольте висловити щиру подяку працівникам лісового господарства Чернівецької області за їхню велику допомогу Українській армії та цивільному населенню, яку вони надали за усі роки проведення АТО і продовжують надавати зараз», – зазначив старший офіцер військово-цивільного співробітництва оперативного командування «Захід», учасник антитерористичної операції Андрій Рисюк.

«Ми пишаємося нашими працівниками, які з честю виконували свій конституційний обов’язок, демонструючи героїзм, відвагу у військових операціях, зі зброєю у руках захищали і захищають українську землю на сході країни, – сказав у відповідь начальник Чернівецького ОУЛМГ Віктор Сахнюк. – Лісівники Буковини будували також фортифікаційних споруди, з перших днів збройної агресії активно надсилали волонтерську допомогу безпосередньо у зону воєнних дій нашим військовим. Зі свого боку вдячні Міністерству оборони за гідне пошанування працівників лісового господарства – учасників АТО».

Подяку лісівникам висловили також представники громадських організацій області.

«Держлісгоспи Буковини усі як один з перших днів АТО активно включилися у волонтерський рух задля допомоги армії і добровольчим батальйонам. Завдяки лісівникам ми змогли передати нашим хлопцям на схід через волонтерський координаційний центр сотні тонн продуктів, необхідні речі, теплий одяг, медикаменти, пальне, техніку. І зараз щомісяця з території Чернівецького обласного управління лісомисливського господарства відправляється на Схід, прямо на лінію розмежування, машина, завантажена дарунками воїнам від лісівників краю», – зазначив волонтер Володимир Дорош.

Володимиру Дорошу також була вручена відзнака від імені оперативного командування «Захід» за вагомий внесок та постійну допомогу військовим частинам щодо зміцнення обороноздатності в ході проведення антитерористичної операції.

Цінні подарунки з найтеплішими словами вдячності за волонтерську діяльність, за щирий патріотизм отримали капітан 3-го рангу запасу Дмитро Чернишов, керівник ГО «Волонтерська сотня» м. Заставна Марія М’якота, волонтери ГО «Буковина – українському війську» Галина Абрам’юк та Анатолій Левицький.

«Зараз в наших лісгоспах працює 33 учасники АТО, хто пішов захищати Україну у перші ж хвилі мобілізації. Хочу завірити, що ми так працюватимемо і далі. Дякуємо представникам Збройних сил держави за їхню мужність, за їхній подвиг. Спільно до перемоги!», – підсумував урочистий захід начальник ЧОУЛМГ Віктор Сахнюк. 

За матеріалами прес-служби Чернівецького ОУЛМГ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews