Повінь на пероні. Чому в Чернівцях досі не провели протиаварійні роботи на залізничному вокзалі

13.06.2018 10:15   Джерело: Молодий буковинець
Опубліковано : Буковинський Новинар

У Чернівцях уже вдруге за останній рік негода підтопила залізничний вокзал. 7 червня 2017 року внаслідок раптової зливи вулиця Гагаріна перетворилась на суцільну річку, а кілька припаркованих автомобілів опинилися у воді до дверей. Згодом стихія добралася й до самого залізничного вокзалу: тут затопило не лише рельси й перони, а й приміщення вокзалу.

Після цього випадку Кабінет міністрів вирішив виділити Чернівцям 12,3 млн грн на проведення протипаводкових робіт на території вокзалу. Щоправда, через необхідність удосконалення проекту щодо виконання протиаварійних робіт, реалізацію його відклали до 2018 року.

Чому протипаводкові роботи на залізничному вокзалі не розпочалися досі, сьогодні під час засідання оперативного штабу з надзвичайних ситуацій у міськраді повідомив керівник департаменту економіки міської ради Ярослав Кушнірик.

Так, на запитання міського голови Олексія Каспрука щодо стадії, на якій наразі перебуває проект протипаводкових робіт на залізничному вокзалі, Кушнірик відповів:

"У Чернівцях у нас ніхто навіть не брався навіть робити завдання на проектування. Львів відмовився. У результаті Київське державне підприємство взяло завдання на проектування. Вони зібрали всю інформацію, у завданні три варіанти передбачили. Оголосили торги на "Прозорро". На жаль, подавалась тільки одна організація. І, як завжди, якийсь документ не оформили, був оголошений тендер повторно. Наступного разу вони вже мають подати ТЕО, проект...".

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець