Львів’яни навчали чернівчан, як зробити місто кращим (Фото)

15.06.2018 20:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У центрі культури «Вернісаж» львів’яни ділилися своїм досвідом у розвитку міста під час зустрічі UrbanTalks Львів & Чернівці — дружній діалог та пошук дотиків партнерства між містами Львів та Чернівці.

Присутні обговорювали успішні кейси просторового планування, інтегрованого розвитку, велоінфраструктури, озеленення міста, створення екосистеми для розвитку стартапів.

«Українські міста мають одні й ті ж проблеми, одні й ті ж можливості, – зазначив Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. – Іноземні партнери не зможуть нам порадити, як у цих умовах розвиватися і удосконалюватися. Лишень ми можемо підсказати один одному. Нашим містам легше знайти точки дотику, зрозуміти, де спільними зусиллями можемо зробити більше та якісніше для міста і його мешканців».

Міський голова Львова Андрій Садовий підтвердив свою готовність ділитися досвідом із Чернівцями:

«Я працюю мером вже дванадцятий рік, то чому я не можу поділитися своїм досвідом? Наші міста не мають часу на спілкування, тому такі зустрічі дуже важливі. Нам не допоможуть державні діячі, тож маємо діяти самі. Ми готові обмінюватися фахівцями і гарними ідеями. Чернівці – одне з найкращих і нійкрасивіших міст України, але потребують коштів і нових ідей».

Про успішні стратегії на прикладі Львова розповів директор «Інституту міста» Олександр Кобзарев. Архітектор, член ініціативної групи розробки “Концепції просторового розвитку Львова» Антон Коломійцев розкрив присутнім архітектурні принципи, якими керуються у міському плануванні Львова.

Як залучити мешканців для прийняття рішень, як привчити городян їздити на велосипедах та створити сприятливі умови для народження і втілення стартапів розповіли: заступник директора Львівського «Інституту просторового розвитку» Олександра Сладкова, голова Львівської асоціації велосипедистів Орест Олеськів, заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко. В обговоренні також взяла участь радник Чернівецького міського голови Марія Порчук.

За матеріалами прес-служби Чернівецької міської ради.

null
 

 

null
 

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews