Чернівчани хочуть, аби їх захистили від безпритульних собак

17.06.2018 19:15   Джерело: Погляд
Опубліковано : Буковинський Новинар

"Захистимо наших дітей, громадян від безпритульних собак та неадекватних власників собак" - петиція з такою назвою набрала 254 із 250 необхідних голосів.

Автор петиції вказує на те, що учні, батьки та вчителі Чернівецької школи №27 регулярно потерпають від нападів безпритульних собак та собак з господарями, яких вигулюють без намордників на території школи.

"На зауваження, що вигул тварин на території школи, тим паче без намордників та інколи без повідків є незаконним та абсолютно неприйнятним, реакція є неадекватною. Лише протягом кількох останніх років на території школи та поза її межами жертвами нападів собак стали понад 10 осіб ( учні, педагоги, батьки школи)", - скаржиться автор петиції Дмитро Полагнин.

У даній петиції також вимагають від місцевої влади вжити невідкладних заходів щодо вилову безпритульних собак. Також вимагають розробити та впровадити реальні дієві заходи впливу на власників собак для заборони вигулу тварин на території закладів освіти. 

У міській раді зазначають, що згідно чинного законодавства звернення зареєструють та розглянуть впродовж 10 робочих днів з дня оприлюднення. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Погляд