На Буковині на горі Томнатик розмалюють ще один купол і проведуть триденний фестиваль

18.06.2018 14:15   Джерело: Буковинська правда
Опубліковано : Буковинський Новинар

На горі Томнатик розмалюють ще один купол і проведуть триденний фестиваль.

Про це повідомляє Буковинська правда з посиланням на начальника відділу з питань туризму Чернівецької обласної державної адміністрації Володимир Фурдига, який розповів про фестиваль на горі Томнатик Путильського району Чернівецької області. 

- Ми провели виїзне засідання на горі Томнатик, у Селятинській ОТГ, зібрався оргкомітет. Фестиваль буде триденним. Гості не лише з України, а й з-за кордону. Також ми запрошуємо гостей не лише з Буковини, але й з усього Карпатського регіону – Закарпаття, Івано-Франківськ, Тернопіль, хоч Тернопіль і не з Карпатського регіону, однак вони братимуть участь у фестивалі. Купол розмальовуватимемо. Перший того року ви бачили, це була проба пера, більше 2 тисяч людей того року приїхали на колишню військову радіолокаційну станцію "Памір" - свято вдалося. 

Зараз люди знову питають, чи буде купол. Цього року, думаю, ми здивуємо всіх новими дійствами. Кожен район, кожна громада представлятиметься на "Памірі", кожен показуватиме, чим вони унікальні. Дороги підремонтують, дали доручення, вже почали робити. До гори Томнатик, звичайно, ще не немає асфальту, але ґрунтова дорога буде впорядкована. Транспорт підвозитиме на гору. Розіб'ють наметове містечко і польова кухня. Поставлять сцену, з дощок, щоб артисти могли виступати і купол біля сцени, який найбільший і найкращий, цілісний, збережений, саме його розфарбують у орнамент буковинської, путильської писанки, - розповів Володимир Фурдига.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Буковинська правда