Чернівецька область у трійці лідерів за темпом зростання промислового виробництва

24.06.2018 20:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У галузі промисловості області з початку року відмічаються стабільно високі показники обсягів виробництва та реалізації промислової продукції.

Так, за підсумками роботи промислового комплексу за січень – травень 2018 року індекс виробництва промислової продукції склав 108%(по Україні – 102,6%).

У травні 2018 року, порівняно з квітнем 2018 року, обсяг виробництва промислової продукції збільшився на 3%, порівняно з травнем 2017 року – на 3,8%.

В результаті, за індексом промислової продукції за січень – травень 2018 року область піднялась на 1 позицію та посіла 3 місце серед регіонів України.

Позитивне значення індексу у січні – травні 2018 року досягнуто завдяки збільшенню обсягів продукції у машинобудуванні (у 2,1 рази), металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устаткування (на 31,9%), добувній промисловості і розробленні кар’єрів (на 4,1%), постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (на 4%).

На збільшення обсягів виробництва у зазначених галузях вплинули наступні чинники:

у машинобудівній промисловості: зростання обсягів виробництва автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів – у 5,1 рази, електронної та оптичної продукції – на 14,1%, машин і устаткування, не віднесених до інших угрупувань – на 5,1%.Нарощування виробництва продукції забезпечили ТОВ «Аутомотів Електрік Україна», ПП «Артон», ТОВ «Інтерм», ТДВ «Сокирянський машинобудівний завод», ТОВ «Машзавод»;

у металургійній галузі: зростання обсягів виробництваметалевих баків, резервуарів і контейнерів – у 6,6 рази, інших готових металевих виробів – на 35,9%, будівельних металевих конструкцій і виробів – на 2,3%. Позитивну динаміку забезпечилиЧернівецька філія ТОВ «Торговий дім «Розма», ВАТ Чернівецький емаль завод «Карпати»,ТДВ «Чернівецький ремонтно-механічний завод»,ПП «Алметал 2010»,МПП «Артол»,ТОВ «Вікна Строй», КП «Мавіс»);

у добувній промисловості: збільшення обсягів видобування гіпсу і ангідриту – у 1,6 рази, вапняку – на 21,2%, каменю вапнякового – на 20%, гранул, щебеню, гальки, гравію – на 5,6%.

Позитивну динаміку забезпечили ПАТ «Мамалигівський гіпсовий завод»,Підприємство Сокирянської виправної колонії №67, ТОВ «Ооліт», Чернівецький гравійно-піщаний кар'єр, ТОВ «Вороновицький щебневий кар’єр»;в енергетичній сфері: зростання обсягів виробництва та розподілення електроенергії – на 7,8% та 1,4% відповідно.

У галузі успішно спрацювали Філія «Дністровська ГЕС» ПАТ «Укргідроенерго», ПрАТ ЕК «Чернівціобленерго».

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews