Міський голова відзначив кращих випускників (Фото)

25.06.2018 07:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

133 найкращих випускники загальноосвітніх навчальних закладів Чернівців отримали золоті та срібні медалі від міського голови Олексія Каспрука.  

«Перед вами відкриваються дороги дорослого життя. Вони не будуть рівними та гладкими. Бажаю, щоби на них було менше бруду. Вірю, ви гідно здолаєте усі перешкоди. Будьте сміливими, чесними, милосердними. Не бійтесь робити помилок. Бійтесь невикористаних можливостей… Примножуйте знання та навички для розбудови свого життя, нашого міста та України. Вірте у перемогу добра над злом, впевнено крокуйте до своєї мрії. Запалюйте зірки і любіть Чернівці», – сказав Олексій Каспрук.

У 2017/2018 н.р. атестат про загальну середню освіту у м. Чернівцях отримали 1162 випускники загальноосвітніх навчальних закладів. 11,5 % із них виявили високий рівень знань з усіх навчальних предметів і підтвердили його на державній підсумковій атестації у формі ЗНО. За особливі успіхи у навчанні 81 випускник Чернівців отримав золоті медалі, а 52 – срібні. Вони представляють 29 закладів загальної середньої освіти – всі ліцеї,  всі  гімназії, а також 18 шкіл.

Найбільше випускників-медалістів у гімназіях № 4 (17), 1 (15), 2 (12), 5 (8), ліцеях №3 (12), 1 (10), НВК «Любисток» (5).   Золоті та срібні медалі – нагорода за міцні знання, які виявились не лише в навчальних аудиторіях, а й у різноманітних інтелектуальних змаганнях. Свідченням цього є внесок випускників-медалістів у скарбничку перемог команд міста в олімпіадах, турнірах, конкурсах.

Серед випускників є потужна команда переможців Всеукраїнських олімпіад та конкурсів, які гідно представили нашу область на державному рівні. Це 9 призерів IV етапу всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін, 8 (у минулому році – 4) переможців ІІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН України ( до речі, це майже 50% від всіх цьогорічних переможців МАН Чернівецької області!), 6 переможців Всеукраїнських турнірів юних математиків, юних географів, Всеукраїнського конкурсу «Intel-Техно Україна 2017-2018 у категорії «Фізика та астрономія», Міжнародного конкурсу учнівських робіт «Уроки війни та Голокосту – уроки толерантності». У порівнянні з минулим роком збільшилася кількість випускників 11-х класів, які отримали мовні сертифікати на володіння англійської, німецької та французької мов рівня B2 та C1: 80 випускників – рівень B2 та 14 – C1 .

За матеріалами Чернівецької міської ради.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews