Чернівецька міськрада відмовилась закуповувати нові комунальні автобуси

27.06.2018 12:15   Джерело: Молодий буковинець
Опубліковано : Буковинський Новинар

Чернівецька міськрада відмовилась підтримати пропозицію міського голови щодо закупівлі нових автобусів для Чернівецького тролейбусного управління.

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Зазначається, що пропозиція міського голови Олексія Каспрука та департаменту житлово-комунального господарства внести зміни до програми "Комфортне місто" і передбачити у цьому році в міському бюджеті 36 мільйонів гривень для придбання комунальних автобусів 26 червня не підтримана міською радою.

За неї проголосували лише 13 депутатів, 4 депутати утрималися, 12 – не голосували, 14 – були відсутні.

Придбати комунальні автобуси пропонувалося для поліпшення роботи громадського транспорту, підвищення конкуренції на ринку перевезень, забезпечення транспортним сполученням тих районів, де відмовляються працювати приватні перевізники і відсутнє тролейбусне сполучення, обрахування економічно обґрунтованої вартості автобусних перевезень.

Натомість депутат Богдан Ковалюк запропонував 5 мільйонів гривень виділити на реконструкцію фонтана на площі Філармонії. Ця пропозиція також не була підтримана міською радою. Міський голова Олексій Каспрук звернув увагу, що наразі ще не виготовлено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію фонтану, тому й виділяти таку суму коштів у цьому році на цей об’єкт недоцільно, оскільки вона не буде використана.

Не підтримана й пропозиція департаменту житлово-комунального господарства про виділення 520 тис. грн. для нанесення дорожньої розмітки пластиком із світлоповертаючим ефектом на вул. Воробкевича. Міський голова Олексій Каспрук зазначив, що неприйняття цього рішення ставить під питання запуск громадського транспорту вулицею Воробкевича, хоча з цього приводу є розглянута петиція і сотні звернень чернівчан.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець