Рада церков Буковини закликала отця Жара не розпалювати міжрелігійну ворожнечу

28.06.2018 11:15   Джерело: Молодий буковинець
Опубліковано : Буковинський Новинар

Чернівецька обласна рада церков та релігійних організацій закликала владику УПЦ МП отця Михайла Жара (Лонгіна) не ображати представників інших віросповідань та не напружувати міжрелігійну й міжнаціональну ситуацію в Україні.

Про це йдеться у відповідному листі обласної ради церков за 27 червня, текст якого опублікувало видання BukNews.

У цій заяві представники релігійних організацій висловили стурбованість через промову-звернення архієпископа Лонгіна до президента України та Верховної Ради.

"Обласна Рада Церков та релігійних організацій висловлює стурбованість Вашими заявами проти державної влади України. В одній із своїх проповідей ви називаєте діючу владу "безбожниками і служителями сатани", ображаєте представників інших віросповідань, напружуєте і без того непросту міжрелігійну та міжнаціональну ситуацію в країні. Такими висловами Ви прямо заперечуєте слова написані в Святому Письмі: "Нехай кожна людина кориться вищій владі, бо немає влади, як не від Бога, і влади існуючі встановлені від Бога. Тому той, хто противиться владі, противиться Божій постанові; а ті, хто противиться, самі візьмуть осуд на себе. (Римлян 13:1,2)", - йдеться у тексті листа.

"Ваші слова збурюють людей, навчають їх ганьбити владу та можуть привести до громадянської непокори. Обласна Рада Церков та релігійних організацій відстоює право кожної людини на свободу думки та висловлювання та робить все можливе для захисту права і свободу віросповідання. Однак, такі висловлювання ставлять під загрозу ці принципи Конституції України", - зазначається у зверненні обласної ради церков.

Підписанти листа закликали Лонгіна припинити у майбутньому схожі висловлювання.

"Враховуючий Ваш авторитет та ту добру справу, яку ви робите для багатьох дітей-сиріт просимо припинити подібні висловлювання та в майбутньому уникати образливих та необдуманих висловлювань на адресу державної влади та інших віросповідань", - зазначається у зверненні Ради церков.

Рада церков Буковини закликала отця Жара не розпалювати міжрелігійну ворожнечу

Раніше повідомлялося, що отець Михайло Жар назвав народних депутатів України, які підтримали звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію, "безбожниками і служителями сатани".

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець