У чернівецькій міськраді розповіли про мінуси екопарковок

28.06.2018 14:15   Джерело: АСС
Опубліковано : Буковинський Новинар

То чи будуть у Чернівцях екопарковки?

Нагадаємо, більше 250 містян проголосували "За" петицію щодо облаштування у Чернівцях екологічних автостоянок. 

На сайті Єдиної системи місцевих петицій вже з'явилася відповідь на звернення. Кажуть, проект рішення для розгляду на сесії підготують. Але бачать в облаштуванні екопарковок низку мінусів. 

"На такій парковці не можна залишати автомобілі довше трьох діб, щоб не пожовкла трава, забороняється ремонтувати та мити машини, бетонні решітки незручні для взуття на підборах, їхні стінки можуть руйнуються під час руху авто, таку парковку взимку не можна обробляти сіллю та реагентами, для догляду за травою не рекомендують використовувати газонокосарки, їх важче прибирати від сміття та снігу, вони потребують більш вартісного обслуговування, ніж звичайні парковки", - йдеться у відповіді. 

Втім, облаштування екопарковок вважають цікавим досвідом для Чернівців. 

"За допомогою фахово облаштованої екопарковки без спеціальної системи водовідведення можна укріпити грунт на автостоянках, під’їзних шляхах до гаражів, біля спортивно-оздоровчих закладів та місць культурного відпочинку, навколо окремо ростучих дерев. Екопарковка пропускає воду, зберігає існуючу екосистему, - пишуть автори. - Вмістах України вже є позитивний досвід облаштування та утримання екопарковок". Проект рішення винесуть на розгляд сесії. Коли саме - поки що невідомо.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: АСС