Cтуденти БДМУ склали присягу

29.06.2018 20:13   Джерело: pogliad.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька
У Буковинському державному медичному університеті, на кафедрі медицини катастроф та військової медицини відбувся випуск студентів, які пройшли підготовку за програмою офіцерів запасу. 
 
Після закінчення навчання та отримання диплома студенти пройдуть атестацію до офіцерського складу.

У зв’язку із закінченням навчання за програмою військової підготовки та успішного складання державного комплексного випускного іспиту з військових, військово-медичних та військово-спеціальних дисциплін 25 студентів БДМУ 27 червня 2018 року урочисто склали Військову присягу на вірність Українському народові.

Нагадаэмо, за роки співпраці (2012-2018 рр.) з Українською військово-медичною академією на базі Буковинського державного медичного університету підготовлено 119 студентів за програмою офіцерів запасу, 31 з яких стали слухачами Академії. Останні сьогодні успішно організовують і надають медичну допомогу пораненим та хворим у зоні ведення бойових дій.

Урочиста присяга розпочалася із вшанування пам’яті героїв Небесної сотні та воїнів, які загинули в АТО, захищаючи Україну. Присягу лікарів-медиків приймали викладачі кафедри медицини катастроф та військової медицини БДМУ – Олег Сальніков та Леонід Юрчук.

Після закінчення навчального закладу та отримання диплому студенти підлягатимуть атестуванню до офіцерського складу та присвоєнню первинного офіцерського звання – «молодший лейтенант медичної служби запасу». Отримання цього звання після відповідних вступних випробувань дає можливість стати слухачами Української військово-медичної академії та обрати фах подальшої кар’єри військового лікаря за спеціальностями: хірургія, терапія, анестезіологія, загальна практика – сімейна медицина, епідеміологія, стоматологія тощо.

За матеріаламиhttps://pogliad.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: pogliad.ua