Чернівецький школяр бореться за можливість навчатися у США

03.07.2018 15:15   Джерело: АСС
Опубліковано : Буковинський Новинар

Артур Качур, випускник Чернівецької гімназії №5, став претендентом на участь у програмі UGS.

Благодійний фонд Ukraine Global Scholars, заснований українцями — випускниками провідних університетів світу, з 2015 року допоміг десяткам українських школярів вступити до найкращих шкіл та коледжів США за повної фінансової підтримки з боку цих навчальних закладів. Лише за два роки фіналісти фонду здобули стипендій на понад 7 мільйонів доларів США.

Цьогоріч серед претендентів на участь у цій програмі є і чернівецький випускник - Артур Качур. 

Журналістам Інформаційного агентства АСС Артур розповів, що аби стати учасником цієї програми, він буде виборювати собі місце виконуючи завдання онлайн. 

"Я тепер в списку очікування. В серпні проходитиме спеціальний табір, де з випускниками українських шкіл працюватимуть випускники Гарварда, Стенфорда, Колумбійського університету та інших визнаних вишів. Аби потрапити у цей табір, намагатимуся якнайкраще виконувати завдання онлайн, тоді матиму шанс обігнати інших претендентів" - каже Артур.  Нагадаємо, Артур - є призером міжнародної олімпіади з астрономії. Він отримав стипендію на навчання в університеті Арізони. Цьогоріч став переможцем всеукраїнських олімпіад та конкурсів.  Окрім високих здобутків у навчанні, каже Артур, аби відібратися до цієї програми, велике значення надавали також громадській роботі та спортивним досягненням.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: АСС